Obavijesti

News

Komentari 13

Opet nezgoda: Dječak (12) u igri petardama ozlijedio šaku

Dječak (12) se igrao s prijateljem bacajući petarde. Jednu od njih nije ispustio na vrijeme pa mu je eksplodirala blizu šake te ga lakše ozlijedila. Zadobio je opekline

VIDEO

Šaku 12-godišnjeg dječaka opekla je petarda u ponedjeljak oko 13 sati u Kaljskoj ulici u Zadru. Dječak se igrao s prijateljem bacajući petarde. Jednu od njih nije ispustio na vrijeme pa mu je  eksplodirala blizu šake te ga lakše ozlijedila.   

Iskusni roditelji djece koja vole petarde drže da je zabrana pucanja petardi kontraproduktivna jer djeca obično nađu drugačije ii opasnije načine da se domognu petardi, bilo da sakupljaju dogorene ostatke od svojih prijatelja, bilo da pokušavaju sastaviti nove petarde presipavajući barut, što je iznimno opasno. Lanjskih blagdana na takav se način ozlijedio dječak iz Murvice  kojem je otac policajac branio igranje petardama, znajući kako to može biti opasno. 

Kako je radoznali, tada šestogodišnji dječačić htio sudjelovati u igri vršnjaka, podigao je nagorenu petardu s tla i  zapalio je upaljačem. Eksplodirala mu je u ruci i slomila palac.  Zato roditelji predlažu da se djeci za sigurnije bacanje petardi nabavi velika bačva i stavi na usamljeno mjesto. Tako klinci dobiju jači zvučni efekt pri ispucavanju petardi, a stijenke bačve ujedno ih štite od udara. Metalnim cijevima ukopanim na livadi može se kontrolirati putanja petardi "granata",   tako da cijev usmjerava eksploziv u nebo, umjesto u drugu djecu ili susjedove prozore, a kod vatrometa je obavezno učvrstiti postolje na tlu budući da ispaljivanje može izbaciti ležište vatrometa iz ravnoteže. 

U  ponedjeljak ujutro netko ubacio petardu  i u otvor bankomata u Zatonu kraj Zadra. Petarda je eksplodirala te oštetila tipkovnicu bankomata. Policajci traže počinitelja te apeliraju na građane, a posebno na roditelje da pripaze na rukovanje pirotehničkim sredstvima svoje djece, kako bi se spriječila ozljeđivanja, ali i materijalna šteta.

- Djeca samostalno ne smiju rukovati pirotehnikom, a iako je njena uporaba dozvoljena, ne smije se koristiti u zatvorenim prostorima, ili na mjestima gdje ima veći broj ljudi - upozoravaju iz policije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature