News

Komentari 52

Opet raste cijena goriva: Od sutra će prosječni tank benzina biti i za više od 8 kuna skuplji

Opet raste cijena goriva: Od sutra će prosječni tank benzina biti i za više od 8 kuna skuplji

Najveći svjetski proizvođači nafte dogovorili su kako će do kraja srpnja smanjivati proizvodnju nafte kako bi potaknuli oporavak cijene na svjetskom tržištu koja se strmoglavila zbog pandemije koronavirusa

Prema neslužbenim informacijama, spremnik od 50 litara benzina mogao bi od utorka biti skuplji za oko osam i pol kuna, javlja portal cijenegoriva.info.

Prosječni spremnik dizela mogao bi poskupiti za oko sedam i pol kuna, a očekuje se da će porasti i cijena plina. Spremnik plina tako bi vozače mogao koštati šest kuna više nego dosad.

Inače, članica OPEC+, a to su zemlje najveći proizvođači nafte na svijetu, ponovno su dogovorile da će nastaviti smanjivati proizvodnju sirove nafte do kraja srpnja. Taj dogovor već su bile postigle za travanj i svibanj. Odgovor je to na drastičan pad cijene nafte, koja je u jednom trenutku bila pala čak ispod nule na američkom tržištu. Dogodilo se to prvi put u povijesti zbog smanjenja potražnje za naftom uzrokovano pandemijom korona virusa i naglim padom svjetske proizvodnje, prometa i trgovine. Ovim potezom članice OPEC+ uspjele su stabilizirati cijenu nafte i potaknuti njen rast. 

Najčitaniji članci