Obavijesti

News

Komentari 149

Ribić: Neka nam Vlada potpiše obećanje da će vratiti 3 posto!

Ribić: Neka nam Vlada potpiše obećanje da će vratiti 3 posto!
11

Sindikati javnih i državnih službi pregovore s Vladom nastavljaju u ponedjeljak. Vlada pristaje na vraćanje tri posto plaće koliko su već uzeli, ali samo deklarativno

VIDEO

 - Vlada želi sporazum u kojem piše da ćemo se jednog dana sporazumjeti. To je za nas neprihvatljivo, rekao je Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja nakon što je i drugi krug pregovora u subotu između Vlade i sindikata javnih i državnih službenika propao.

Vlada ne želi vratiti prava - odmah

Sindikati i dalje inzistiraju na pravima iz Kolektivnog ugovora. Vlada je pristala na vraćanje tih prava, ali ne odmah. Sindikati su tražili da se novi sporazum potpiše sa samo 11 sindikata koji su u štrajku, dok je Vlada tražila potpisivanje sa svim sindikatima koji spadaju u sindikate javnih i državnih službi. Pregovarali su satima, a iz zgrade Vlade izašli bez dogovora.

Ribić: Ne vjerujemo im dok to ne stave na papir

- Imamo vrlo precizne zahtjeve. Želimo da Vlada stavi crno na bijelo kad će nam vratiti 3 posto od plaće i da nam obećaju da više neće smanjivati plaće. Oni to doduše obećavaju, ali ništa ne žele staviti na papir. A svi znamo da se u politici ne smije vjerovati obećanjima - istaknuo je Vilim Ribić.

Nastavljaju pregovore u ponedjeljak

Pregovori se nastavljaju u ponedjeljak, a ukoliko ni tada ne bude dogovora sindikati će u srijedu navjerovatnije u opći štrajk. 

Ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić bio je optimističan prije sastanka. Rekao je da od sindikata očekuje razumijevanje i da se približe stavovima Vlade. Poslije sastanka rekao je da ni u najcrnjem scenariju država u srijedu neće biti paralizirana.

Neće biti generalnog štrajka, kaže Mrsić

- Država će normalno funkcionirati. Dio sindikata uopće ni neće biti u štrajku. Granice neće biti blokirane, bolnice će raditi, a i državna matura će se normalno održavati - rekao je Mrsić. Dodao je da ne želi potpisivati sporazum ni davati obećanja ako zna da će ih teško ispuniti.

- Vlada se ne može obvezati na to da se precizno definira na koji način će se, kada se popravi gospodarska situacija u zemlji, koeficijenti povećati. Vlada ustraje i u tome da se sporazum potpiše sa svim sindikatima u državnim i javnim službama bez obzira na spor jer se ta prava tiču svih - rekao je Mrsić.

Ribić: Sindikat HEP-a je svoj posao odradio, uprava nije

Ribić je odgovarao na pitanja o bonusima u HEP-u i HAC-u.

-Sindikati su tamo odradili svoj posao. Možda uprava nije zadovoljila neke kriterije, ali za to su onda krivi oni - rekao je Ribić.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 149
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu