Obavijesti

News

Komentari 16

Opljačkali su 'Vukelićev most', štetu procijenili na 95.000 kuna

Opljačkali su 'Vukelićev most', štetu procijenili na 95.000 kuna
1

S mosta Korana su u razdoblju od 21. travnja 2010. do 4. ožujka ukrali više rešetki sa slivnika i bakrene spojeve za uzemljenje. Policija kradljivce nije pronašla

VIDEO

U razdoblju od 21. travnja lani do 4. ožujka ove godine nepoznati počinitelj je s gradilišta mosta Korana u Karlovcu otuđio više slivničkih rešetki i bakrenih spojeva za uzemljenje. Šteta je oko 95.000 kuna, rekla je glasnogovornica PU karlovačke Tamara Grčić. Štetu je prijavilo općinsko državno odvjetništvo prema dojavi izvođača radova Hrvatskih cesta. Tzv. Vukelićev most, jer je tadašnji ministar obrane Branko Vukelić zagovarao njegovu gradnju, stoji oko 50 milijuna proračunskih kuna. Dio je nastavka brze ceste kroz Karlovac, od naselja Mostanje do Cerovca Vukmanićkog. Trošak gradnje ceste na lijevoj i desnoj obali Korane, predvidjeli su, doseže iznos do 250 milijuna kuna. Projekt stoji zbog krize i ozbiljnog manjka novca u državnoj blagajni, no to nisu potvrdili u Hrvatskim cestama. Uz to, nisu riješili sve imovinsko pravne odnose s vlasnicima zemlje na nastavku ceste, a gradnjom autoceste do Splita i Rijeke, državna cesta prema moru postala je nevažna. Vukelićev most, kao i pripadajuću brzu cestu, u cijelosti financiraju Hrvatske ceste. Selo u kojem bivši ministar živi, Cerovac Vukmanićki, moderna prometnica povezala bi s Karlovcem. Cesta bi prolazila samo nekoliko metara dalje od parcela blizu Vukelićeve. Izlaz s ceste, nagađalo se, trebao bi biti blizu restorana u vlasništvu Vukelićeva brata.

- Nikakvih osobnih interesa nema. Mene ljuti i žalosti da se moja obitelj lažima upliće u neke interese, koji su prije svega interesi Grada i Županije. To su čiste gluposti koje nemaju veze s istinom - rekao je Vukelić u kolovozu 2009. Iza ministra stao je tad i MORH tvrdeći također kako osobni interesi nisu kumovali gradnji. Međutim, radovi su iznenada stali krajem te godine.

Radnici su napustili gradilište, a nisu ga ogradili ni zaštitili. Hrvatske ceste također nisu otvorile gradilište pristupnih prometnica s obje strane rijeke. Čini se da tijekom prošle godine nitko iz Hrvatskih cesta nije prolazio kraj gradilišta niti provjeravao u kojem je stanju. Iz Hrvatskih cesta tvrde da su završili most unatoč činjenici da nije prometna cjelina. Ali nisu ga napustili. Planiraju gradnju 1,6 km trase. Ne znaju kad će konačno završiti sve radove.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.