Obavijesti

News

Komentari 27

Opljačkana pošta na Trešnjevci: Djelatnicama prijetio pištoljem

Opljačkana pošta na Trešnjevci: Djelatnicama prijetio pištoljem
2

U pošti su u tom trenutku bile dvije djelatnice. Iz policije je priopćeno da u razbojništvu nema ozlijeđenih. U tijeku je očevid. Policija traga za počiniteljem...

VIDEO

Zbog prepada poštanski ured ne radi s korisnicima usluga, obavijest je koja je u petak ujutro dočekala građane na vratima poslovnice HP u Golikovoj ulici u zagrebačkom naselju Voltino.

Naime, kako je izvijestila zagrebačka policija, u petak oko 8:10 nepoznati je razbojnik uz prijetnju vatrenim oružjem opljačkao poslovnicu pošte.

U poslovnici su u tom trenutku bile dvije djelatnice. Nitko nije ozlijeđen, a razbojnik je pobjegao s nepoznatom svotom novca.

Kolika je šteta znati će se nakon očevida. Policija još traga za počiniteljem. Traže i razbojnika koji je prije dva dana naoružan pištoljem iz poslovnice PBZ-a u zagrebačkom naselju Špansko odnio nekoliko desetaka tisuća kuna. Kako bi prisilio voditelja poslovnice da mu otvori dvostruka vrata s vremenskom zadrškom te izašao iz banke, kao taoca je iskoristio jednu od djelatnica kojoj je uperio pištolj u rebra. Na glavi je imao kapuljaču, a preko nosa i usta rozu zaštitnu masku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Istog dana dva sata kasnije nepoznati počinitelj opljačkao je i Finu u Albrechtovoj ulici.

Što se tiče pošte u Golikovoj, ona je poznata po tome što je više puta dosad bila na meti razbojnika. U prosjeku, tu poslovnicu opljačkaju barem jedanput na godinu. Tako je pljačkaš naoružan pištoljem upao u poštu i sredinom prosinca 2017. godine. Tad je uzeo novac koji je student (23) trebao uplatiti na račun MUP-a nakon što je odustao od policijskog poziva. Riječ je bila o nekoliko desetaka tisuća kuna. Mladić nije dvojio ni trenutka. Odmah je počeo trčati za pljačkašem, koji je bježao s njegovim novcem, kako bi ga zadržao do dolaska policije. Sustigao ga je te su se počeli hrvati.

Uspio ga je zadržati do dolaska policajaca. 

Hrabri student nije prvi mještanin Voltina koji je potrčao za pljačkašem. Isto je prije 15 godina učinio Dragutin Golik Zmija, po kojemu je ta ulica i dobila ime. On je 7. listopada 2005. izletio iz kafića Volta i potrčao za dvojicom maskiranih muškaraca koji su s plijenom iz obližnje Zagrebačke banke bježali niz ulicu.

Razvojačeni hrvatski branitelj nije odustao ni kad je jedan od razbojnika zapucao u zrak. Sustigao ih je dok su ulazili u automobil. Jedan pljačkaš ispalio je hitac koji je Dragutina pogodio u preponu. Zbog teške ozljede pao je u komu. Preminuo je od posljedica ranjavanja 26. siječnja 2007.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović