Obavijesti

News

Komentari 73

Oporba fotografirala klupe vladajućih i poručuje: Oštećenja su od ranije, jadno i smiješno

Oporba fotografirala klupe vladajućih i poručuje: Oštećenja su od ranije, jadno i smiješno
6

Među oštećenim klupama u redovima oporbe navodi se ona Bojana Glavaševića i Marina Miletića, koji u utorak nisu bili u Saboru. Oni su svoje klupe nalupetali iz Izraela, telepatski, kaže Orešković.

VIDEO

Oštećenja saborskih klupa na mjestima rezerviranima za oporbu glavna je tema dan nakon akcije lupanja plastičnim pločicama koji su stvarali buku i ometali premijera Andreja Plenkovića dok je podnosio godišnje izvješće o radu Vlade. Saborske klupe izrađene su od drveta američke trešnje, a oporbeni zastupnici poslali su nam fotografije na kojima su vidljiva oštećenja klupa na mjestima gdje sjede zastupnici vladajuće većine, ali i na onima rezerviranima za članove Vlade, koji u utorak nisu sat vremena lupali nego na kraju izlaganja zapljeskali premijeru. Oporbeni zastupnici poručuju kako su oštećenja na klupama od ranije. Među klupama redova oporbe koja su navodno oštećenja lupanjem našla se i ona Bojana Glavaševića i Marina Miletića, koji u utorak nisu bili u Saboru, jer su na službenom putu u Izraelu. Uvidom u snimku sjednice vidljivo je da na mjestu Bojana Glavaševića nitko od oporbenih zastupnika nije sjedio.

- Koliko znam, cijela situacija je nastala je jer je potpredsjednik Sabora Reiner predsjedniku Vlade dao riječ mimo poslovnika, i zastupnici su s punim pravom reagirali. A ako je na klupama i nastalo kakvo oštećenje, ono je istinski mikroskopsko u usporedbi sa štetom na državnoj imovini koju su HDZ-ovci napravili u zadnjih 30 godina - kazao je Glavašević koji je se u srijedu bio na putu u zemlju.   

Sabor: Oporba je oštetila klupe lupanjem. Pojavile su se rupe. Morat ćemo napraviti procjenu
Sabor: Oporba je oštetila klupe lupanjem. Pojavile su se rupe. Morat ćemo napraviti procjenu

- Sve klupe su pomalo trošne i imaju vidljivih znakova upotrebe. To je skroz normalno - poručio je.

Marijana Puljak (Centar) također navodi kako su udubljenja i sitne rupice na klupama su od ranije, a ne od lupkanja u utorak.

- Neka vladajući  broje ljude koji bježe iz Hrvatske radi njihovog ponašanja i korupcijske mreže koju su stvorili, a ne rupe na saborskim klupama. Ekipa koja je temeljito opljačkala državu naređuje saborskim službama da traže udubljenja na klupama od lupkanja oporbenih zastupnika. Ne znam je li ovo za suze ili za smijeh, ali sigurna sam da će ova bahatost Plenkovića koštati na izborima - kazala je Marijana Puljak (Centar) za čiju klupu se navodi da je oštećena u akciji oporbe. 

Za Nikolu Grmoju (Most) smiješno je da o oštećenju imovine plastičnim pločicama pričaju oni koji su oštetili proračun za milijarde i koji su sebi bliskom tajkunu prodavali plin za jedan cent. On nam je poslao fotografije klupa, gdje sjedi vladajuća većina i članovi Vlade. 

- Fotografije pokazuju da sve saborske klupe imaju sitna oštećenje, a fotografije koje su vladajući poslali medijima pokazuju klupe u kojima jučer nitko nije sjedio. Ovo je još jedan pokušaj saniranja štete od sramote koju su jučer napravili kršenje poslovnika samo kako bi udovoljili egu premijera na odlasku - poručio je Grmoja. 

Među klupama na kojima su zabilježena oštećenja je i ona Domagoja Hajdukovića (Socijaldemokrati). 

- Moja klupa ako je oštećena onda je to otprije jer ja nisam u utorak lupao - kratko nam je kazao Hajduković. 

Jadno da jadnije ne može biti, komentar je Kreše Beljaka (HSS) na priču oko oštećenja oporbenih klupa od lupanja plastičnim  pločicama za repliku i ispravak netočnog navoda. 

- Neka pogledaju u kakvom su stanju te klupe bile prije i pokažu fotografije. Da sam lupao pajserom bilo bi oštećenja, ali lupali smo plastičnim pločicama. Da je i cijeli Sabor oštećen to je 0,001 promil štete koju je HDZ napravio Hrvatskoj samo u Plenkovićevom mandatu - kazao je Beljak. 

Dalija Orešković napominje kako objava fotografija izaziva podsmjeh jer su neki od navedenih zastupnika svoje klupe nalupetali iz Izraela, telepatski.

- Ima ih još na ovom popisu koji nisu bili u sabornici. Naša klupa, našim lupkanjem, nije bila oštećena. Ovakvo dno od objave i optužbe, ako je i od HDZ-a, previše je - poručila je Orešković.

Plenković stao uz Vučković čiju smjenu traži oporba: 'Odbijamo inicijativu lončara i lupetala'
Plenković stao uz Vučković čiju smjenu traži oporba: 'Odbijamo inicijativu lončara i lupetala'

Podsjetimo, dan nakon oporbene bučne akcije iz Sabora je objavljeno kako je pregledom saborskih klupa ustanovljena šteta u vidu ogrebotina, manjih i većih udubljenja. Pojedinačno su nabrojala mjesta na kojim su utvrđena oštećenja i to na mjestima gdje sjede oporbeni zastupnici: Krešo Beljak, Sandra Benčić, Sabina Glasovac, Bojan Glavašević, Nikola Grmoja, Domagoj Hajduković, Ivana Kekin, Marin Miletić, Anka Mrak Taritaš, Romana Nikolić, Dalija Orešković, Božo Petrov, Marijana Puljak, Sanja Radolović, Nino Raspudić, Urša Raukar Gamulin.  Naveli su i kako su oštećenja na mjestima ovih zastupnika, ali nisu nužno svi navedeni sjedili na svojim mjestima. 

- Dosad nismo zabilježili slučaj počinjenja materijalne štete na saborskoj imovini u ovom obliku i na ovaj način od strane saborskih zastupnika, a kako saborske službe nisu u mogućnosti načiniti samostalnu procjenu štete, za to će biti potrebna profesionalna procjena, nakon koje će se pristupiti popravku u skladu s preporukama struke - izvijestila je saborska Služba za medije.

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa