Obavijesti

News

Komentari 30

Oporba negoduje zbog 'mini godišnjeg': 'To je neshvatljivo'

Oporba negoduje zbog 'mini godišnjeg': 'To je neshvatljivo'
5

Nakon svečane sjednice u saborskim hodnicima raspravljalo se o mini godišnjem odmoru na koji su otišli zastupnici. Zastupnici se u svoje klupe vraćaju 15. listopada

VIDEO

Nakon svečane sjednice u saborskim hodnicima raspravljalo se o mini godišnjem odmoru na koji su otišli zastupnici. Zastupnici se u svoje klupe vraćaju tek 15. listopada, a laburist Branko Vukšić ironično je kazao kako mnogi od njegovih kolega neće ni osjetiti da Sabor ne zasjeda, jer uopće ne rade.

- Ne dolaze u Sabor ili dolaze samo petkom kada trebaju dići ruku prema naputcima. Ništa se nije promijenilo. Ovo je sramotno na koji način Sabor djeluje - izjavio je.

Za njega bi normalno bilo da Sabor u krizi radi svaki dan te da imaju samo mjesec dana godišnjeg odmora, ali i da su zastupnici plaćeni prema učinku.

- Ovdje se stimulira nerad i stimulira se poslušništvo. Što kaže Veliki vođa, za to većina digne ruku - kazao je.

Za laburiste predstojeća saborska stanka bit će radna. Vukšić kaže da saborsku delegaciju vodi u Azerbajdžan te kako neće osjetiti da se ne radi.

- Nikad nisam bio od onih koji ne rade i meni je naprosto nevjerojatno kako nas ljudi trpe uz toliko nerada i nonšalancije - izjavio je laburist. 

Jasen Mesić (HDZ) ponovio je da odgovornost za nerad snosi SDP s partnerima. Kaže da bi mogao razumjeti da se određuje pauza u radu kada u zemlji ne bi bilo nikakvih problema, ali u današnjoj situaciji to mu je neshvatljivo, tim više što je dnevni red pun i na njemu ima važnih točaka dnevnog reda koji su vezani i za gospodarstvo. Mesić smatra da je Dan neovisnosti trebalo obilježiti u utorak i nastaviti raditi kako bi sve obveze mogli ispuniti.

Potpredsjednica Sabora, Dragica Zgrebec (SDP) kazala je da je stanka u radu utvrđena ranije s obzirom na državni blagdan, ali i zbog toga što od 11. do 14. listopada u Dubrovniku zasjeda Opća skupština NATO-a, čemu je Sabor domaćin. Kazala je i da je velik broj zastupnika angažiran oko tog zasjedanja. Svjesna je kako zbog ovakvog načina rada građani imaju i negativnu sliku o saborskim zastupnicima, ali napominje da se ova skupština priprema godinu dana. Upitana je li se razmišljalo o tome da zastupnici ubuduće subotom nadoknađuju izgubljene dane, Zgrebec je odgovorila:

- Ako će biti potrebno nadoknadit ćemo i subotom, ali za sada sve ide po planu u raspravi. Sve ono što moramo, mi ćemo odraditi do ustavne stanke - zaključila je Zgrebec.

Njezin kolega po funkciji Milorad Batinić (HNS) kazao je da nitko od klubova zbog stanke nije imao primjedbi na Predsjedništvu Sabora i ne vidi problem oko toga. Kazao je da će odbori koji nisu imali kvorum sada u stanci moći odraditi svoje sjednice. Nije li prekomotno da u teškoj krizi zastupnici deset dana odmaraju?

- Percepcija je izuzetno bitna, a građanima bih poručio da nije samo rad Sabora ono što se vidi na televiziji ili se iščita iz novina - rekao je Batinić. Napomenuo je da svi imaju mogućnost doći u Sabor i vidjeti što se i kako radi.

Odluka Predsjedništva Sabora da idući tjedan nema sjednice logična je za Jozu Radoša (HNS) jer su na dnevnom redu ostala samo izvješća koja nisu nevažna, a u proceduru je došao mali broj zakona.

- Da ima dovoljno važnih zakonskih prijedloga koje je Vlada uputila, onda to ne bi bilo logično - rekao je.

Slaže se da bi bilo bolje da se Dan neovisnosti obilježio u utorak kada kalendarski pada jer bi time dali dodatno značenje tom važnom prazniku. Smatra kako se ova praksa ne bi trebala održavati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela