News

Komentari 206

'Oporba nema nikakve ideje ni kreacije. Oni ruše kvorum i još se vesele kao nekoj pobjedi'

'Oporba nema nikakve ideje ni kreacije. Oni ruše kvorum i još se vesele kao nekoj pobjedi'

Što se tiče našeg kolege Miroslava Tuđmana, njega će u Saboru zamijeniti Tomislav Okroša, rekao je premijer, te je komentirao talijanske europarlamentarce

Premijer Andrej Plenković obratio se novinarima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Najavio je da će se obratiti Europskom vijeću vezano za talijanske europarlamentarce koji su objavili kako su imali problema s hrvatskom policijom na granici Hrvatske i BiH. 

- Koliko je meni poznato, oni tamo nisu bili službeno - rekao je Plenković.

POGLEDAJTE VIDEO Plenkovićeva presica nakon predsjedništva HDZ-a

- Što se tiče našeg kolege Miroslava Tuđmana, njega će u Saboru zamijeniti Tomislav Okroša - kazao je Plenković.

Osvrnuo se na aktualna događanja. Kako je rekao, svi će u petak u Saboru podržati prijedlog parlamentarne većine.

- Ovi pokušaji koje imamo su pokušaji da se osujete napori hrvatskih institucija - rekao je Plenković.

Navodi da oporba nije dala niti jedan jedini amandman u raspravi o strateškom dokumentu o razvojnoj strategiji Hrvatske.

- Nula amandmana, nula. Nikakve ideje, kreacije niti sugestije. Ako župan, Zlatko Komadina, ignorira otvaranje LNG terminala u svojoj županiji, sufinanciran od strane hrvatske Vlade - to je strateški projekt koji Hrvatsku ucrtava na gospodarsku sliku svijeta. Oni izlaze uoči rasprave iz sabornice. To je amoralno i pogrešno - istaknuo je Plenković.

"Oni izlaze, ruše kvorum i još se tome vesele, kao nekoj pobjedi. Kojoj i čijoj pobjedi?", rekao je Plenković.

O privođenju vlasnika teretane kazao je da nikome nije u interesu da ograničava bilo čiji rad te da je bitno poštivati mjere.

- Istodobno, kad se usporede mjere ograničenja koje su u Hrvatskoj, u usporedbi s drugim zemljama, s novim varijantama virusa i sojevima, vidjet ćete da Hrvatska ima gotovo normalan način života - rekao je Plenković.

- Mi smo krenuli s paketom restriktivnih mjera. Europski trend je uvođenje još restriktivnijih mjera. Moramo biti oprezni, a mjere moraju biti koordinirane - kazao je Plenković.

- Vi imate ljude koji pozivaju na neposluh. Imate jednog koji je rekao da bi, da ima kafić, već otvorio kafić. Poruka koju imamo je poruka strpljenja, razuma i gledanja naprijed kako bi si omogućili normalnu turističku sezonu - rekao je Plenković.

Navodi da je Vlada naručila više nego dovoljno doza cjepiva.

- S tim količinama imamo više nego dovoljno za procijepiti cijelu populaciju i još ekstra. Problemi koji su nastali u distribuciji cjepiva su nastali u svojevrsnom kidnapiranju cjepiva. Zemlje nude kompanijama više novca i dobivaju cjepivo. Pregovaramo da sve kompanije isporuče dogovorene doze te što prije nadoknade zastoj koji je nastao - objasnio je Plenković.

Najčitaniji članci