Obavijesti

News

Komentari 183

Bandić je poslao oporbi kamion Čistoće: Dezinficirat ćemo sve

Bandić je poslao oporbi kamion Čistoće: Dezinficirat ćemo sve
3

I dok su se neki zastupnici uključili u videokonferenciju iz udobnosti svog doma, oporbenjaci su se okupili na Trgu svetog Marka kako bi prosvjedovali protiv ovakvog održavanja skupštine

VIDEO

 U četvrtak ujutro nastavilo se online glasanje na sjednici Skupštine grada Zagreba. I dok su se neki zastupnici uključili u videokonferenciju iz udobnosti svog doma, oporbenjaci su se okupili na Trgu svetog Marka kako bi prosvjedovali protiv ovakvog održavanja skupštine i poručili Milanu Bandiću što misle o ovakvom načinu rada. 

Pogledajte kako Zagrepčani prosvjeduju protiv gradonačelnika Bandića: 

Pokretanje videa...

00:40

Donijeli su stolce i laptope na trg, a pripazili su i na mjere socijalnog distanciranja. Premijer Andrej Plenković poručio im je kako su se odlično organizirali te dodao kako trebaju bolje pripaziti na razmak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Čini mi se da ovo nije bio prijavljen skup, malo mi vas je više od 20. Vas dvije ste malo preblizu - poručio je premijer zastupnicima Radi Borić i Anki Mrak Taritaš. One su pak rekle kako je sve po propisima. 

Maras: Plenković ubire plodove Bandića i politička je kukavica
Maras: Plenković ubire plodove Bandića i politička je kukavica

Na dnevnom redu je 19 točaka, Bandićevo izvješće o poduzetim mjerama za suzbijanje širenje korona virusa te izvješće o posljedicama potresa i mjerama koje su se poduzele kako bi se sanirala šteta u glavnom gradu RH.

Također, na dnevnom redu su i prijedlozi oporbenjaka o stambenom zbrinjavanju građana pogođenih potresom te prijedlog kojim traže da gradonačelnik podnese izvješće o razmjerima oštećenja na zgradama koje su posljedica potresa.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je u četvrtak oporbenim zastupnicima, koji su sjednicu Gradske skupštine koja se održava online pratili sa stolica iznesenih na Trg sv. Marka, da će počistiti i dezinficirati ulice kad završe s performansom.

Anka Mrak Taritaš (Glas) spočitnula je gradonačelniku na aktualnom satu da je grad prljav nakon potresa, pogotovo centar, te ga upitala zašto se ulice ne pometu i operu te potom dezinficiraju.

Bandić joj je poručio da će to napraviti čim završe sa svojim performansom.

"Budite bez brige, nećemo preskočit niti Trg sv. Marka. Držite se distance, čim se maknete s Trga i prestane s performansom dezinficirat ćemo, dezinficirat ćemo i vašu ulicu", rekao je.

Oporbeni Renato Petek upitao je gradonačelnika koliko je statičara nakon potresa povučeno iz grada na Medvednicu, kako bi provjeravali statiku stupova žičare dok je građanima bila potrebna pomoć.

"U trenutku kada je mehanizacija bila potrebna građanima, vi te nastavili s radovima, vjerojatno kako bi GIP Pionir mogao naplatiti dodatnih 75 milijuna kuna za dodatne anekse ugovora oko žičare u zadnjih godinu i pol dana", rekao je Petek.

Bandić je to odbacio kao dezinformacije rekavši da nijedan statičar nije povučen na žičaru jer oni nisu ovlašteni za to.  "Prvih pet dana potresa bio sam s vatrogascima, na prvoj crti", dodao je.

Idućeg tjedna odgoda poskupljenja Gradskih groblja

Tomislav Tomašević (Zagreb je naš) spočitnuo je Bandiću da se tjednima nakon potresa čekalo na sanaciju krovova i dijeljenje materijala za obnovu, kao i da se raspiše natječaj koji je vrijedio 24 sata, na kojem je baš gradonačelnikov vijećnik dobio najveći iznos.

"Gradonačelnik nije određivao natječaj, naručivao materijal, niti provjeravao tko je u kojoj stranci. Ovo nije moj privatni grad niti imovina, trebalo je organizirati službe i naći pravni okvir", odgovorio mu je Bandić

Također je najavio da bi se idućeg tjedna mogla odgoditi odluka o poskupljenju Gradskih groblja.

SDP-ov Matej Mišić podsjetio je da nakon potresa 23 osnovne škole nisu upotrebljive, ustvrdivši da se radi o posljedicama nečinjenja gradonačelnika kojem su "bile važnije picokijade i kobasijade dok obrazovni objekti nisu bili prioritet".

Bandić je odgovorio da što imamo 0,9 posto neuporabljivih objekata za odgoj i obrazovanje, privremeno neuporabljivih 4,9 posto, a uporabljivo s preporukom i bez ograničenja 72 posto.

"Imamo 94 posto uporabljivih objekata. To je rezultat ulaganja u objekte zadnjih dvadeset godina više od šest milijardi kuna", istaknuo je.

SDP-ova Vesna Nađ upitala je Bandića kada će tramvajski promet profunkcionirati s obzirom da je tek pet linija aktivirano.

Odgovorio je da 75 posto linija funkcionira na 75 posto grada, a ostala je samo najuža jezgra centra grada kroz koju treba uspostaviti linije, što bi trebalo profunkcionirati u iduća dva tjedna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 183
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag