Obavijesti

News

Komentari 125

Oporba reagirala na otkrića 24sata: "Tražimo ostavke zbog razotkrivene korupcije u Kutini"

Oporba reagirala na otkrića 24sata: "Tražimo ostavke zbog razotkrivene korupcije u Kutini"

Nakon serije otkrića o uhljebljivanju politički podobnih u javnoj tvrtki Eko Moslavina, oglasila se i oporba. Zahtijevaju ostavke gradonačelnika i predsjednika gradskog vijeća

Oporbena koalicija iz Kutine oštro je reagirala na otkrića 24sata.

Podsjetimo, objavili smo ekskluzivnu ispovijest direktorice kutinske javne tvrtke u kojoj ona svjedoči kako je godinama uhljebljivala niz HDZ-ovaca i HSLS-ovaca, potpisivala ugovore o zapošljavanju kojima su kupovani vijećnici potrebni za podršku HDZ-ovom gradonačelniku Kutine Zlatku Babiću i njegovom koalicijskom partneru HSLS-a.

Ispovijest šefice javne tvrtke: Kako sam uhljebljivala ljude pod prisilom gradonačelnika
Ispovijest šefice javne tvrtke: Kako sam uhljebljivala ljude pod prisilom gradonačelnika

Činila je to, rekla nam je, po nalogu gradonačelnika Babića i njegovog koalicijskog partnera Davora Kljakića.

Radi se o ozbiljnim kaznenim djelima za koja su zakonom predviđene zatvorske kazne, a dosad je za takvu trgovinu jedini osuđen bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo. 

Imamo snimke uhljebljivanja u Kutini: "Ma nek čisti papire, skuplja, je*em im mater!"
Imamo snimke uhljebljivanja u Kutini: "Ma nek čisti papire, skuplja, je*em im mater!"

Također, objavili smo i audio snimke koje dokazuju Cvrtilina svjedočanstva, a u kojima Kljakić direktorici prijeti i naređuje joj koga, kako i kada mora zaposliti, uz nedvosmislene upute o trošenju gradskog novca na podobne stranačke uhljebe. Također, objavili smo i skrinšotove razgovora s vijećnikom Kindermanom, u kojima ovaj navodi da je s gradonačelnikom Babićem dogovorio zapošljavanje svog sina u Eko Moslavini. Sin mu nije prošao ni liječnički pregled za pomoćnog radnika, ali svejedno je zaposlen na voditeljskoj poziciji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

U međuvremenu, oštrim priopćenjem oglasila se kutinska oporbena koalicija. Prenosimo njihovu izjavu:

- Osuđujemo kriminalni koruptivni način upravljanja Kutinom vladajuće koalicije HDZ-HSLS!

Još jednom je razotkrivena mreža trgovanja utjecajem, uhljebljivanja, uništavanja gradskih poduzeća i gradske imovine kroz "ispovijest" direktorice Eko Moslavine Adrijane Cvrtile, kojoj pružamo potporu u raskrinkavanju koruptivno-uhljebničke hobotnice u Kutini.

Oporbena koalicija SDP - Hrvatski Laburisti – Nezavisna grupa građana, zbog otkrivenih kaznenih djela traži od gradonačelnika Kutine Zlatka Babića i predsjednika Gradskog vijeća Davora Kljakića da odmah podnesu ostavke na svoje dužnosti.

Od USKOK-a i ostalih institucija tražimo i očekujemo da dosljedno poštuju i provode hrvatske zakone, poručili su.