Obavijesti

News

Komentari 35

'Oporbeni zahtjev za opoziv napisan kao loš studentski rad'

'Oporbeni zahtjev za  opoziv napisan kao loš studentski rad'
1

Kad bi student meni predao takav rad, sigurno mu ne bi bilo lako na ispitu jer je to za lošu ocjenu, prokomentirala je ministrica obrazovanja zahtjev za opoziv. Nema pravih argumenata i to je, kažem na razini politikantstva

VIDEO

I dok se čeka očitovanje Vlade na oporbeni prijedlog za opoziv ministrice obrazovanja, a njemu se oglasila Blaženka Divjak. Smatra da je on neargumentiran, a usporedila ga je i s lošim studentskim radom.

- Kad bi student meni predao takav rad, sigurno mu ne bi bilo lako na ispitu jer je to za lošu ocjenu. Nema pravih argumenata i to je na razini politikantstva - poručila je ministrica obrazovanja.

Napomenula je da se ne bavi političkim igrama, nego reformskim procesima koji "moraju ići bez obzira na to tko je ministar". No očekuje široko suglasje i razinu političke zrelosti koje, kako je rekla, nažalost za sada nema.

Ministrica je sa županom i šefom Reformista Radimirom Čačićem i gradonačelnikom Ivanca i saborskim zastupnikom HNS-a Miloradom Batinićem srednju i osnovnu školu u Ivancu, koji su također prokomentirali oporbenu inicijativu. Čačić smatra da je SDP ovime spasio ministricu. 

- Htjeli su malo prilike za promociju, ali objektivno to spašava ministricu Divjak. Kad bi oni imali snage za preuzimanje vlasti, onda bi to već davno pokazali - ustvrdio je.

Batinić smatra da ministricu Divjak ne treba spašavati jer je jedna od najuspješnijih ministara obrazovanja u povijesti.

- Ministrica je imala i imat će podršku HNS-a i ubuduće. Dok god je HNS u Vladi, u ovoj koaliciji, ministrica Divjak će biti ministrica obrazovanja - poručio je šef Kluba HNS-a.

Upitan kako komentira ministra Olega Butkovića da "nije dopustivo da koalicijski partner napada predsjednicu koja je kandidat njihova koalicijskog partnera", Batinić je odgovorio da su u kampanju ušli s razmišljanjem da se predsjednik države, s obzirom na ovlasti i nadležnosti, treba birati u Saboru.

- Kod toga ostajem i mogu primijetiti da imamo sve više istomišljenika i pobornika našega razmišljanja jer i ova kampanja, ono što se čuje u kampanji, govori u prilog tome- rekao je.

Podsjetimo, jučer su iz HDZ-a, a nakon koalicijskog sastanka, poručili neće podržati smjenu Blaženke Divjak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik