Obavijesti

News

Komentari 83

'Optuženi liječnik mi je rekao kako su mediji iskrivili priču..."

'Optuženi liječnik mi je rekao kako su mediji iskrivili priču..."
1

Predsjednik Hrvatske liječničke komore Trpimir Goluža komentirao je događaje oko Vinkovačke bolnice i mučnim porođajima koje su tamo doživjele brojne žene

VIDEO

Nakon što je Matea Janković iz Ivankova javno progovorila kako je izgubila bebu zbog nemara liječnika u Vinkovačkoj bolnici i odlučila s javnosti podijeliti svoje tragično, iskustvo javile su se i mnoge druge žene koje tvrde da su imale slična iskustva i to s istim liječnikom. O tim zabrinjavajućim događajima u Općoj bolnici u Vinkovcima progovorio je predsjednik Hrvatske liječničke komore Trpimir Goluža, koji je ujedno i ginekolog te radi u Petrovoj bolnici.

Stao je u obranu svog kolege, koji tvrdi da su mediji iskrivili priču o mučnim porođajima koje su doživjele žene u Vinkovcima.

Goluža je za HRT rekao kako je jedini ispravan potez bio taj što je ministar zdravlja Dario Nakić osnovao povjerenstvo koje će istražiti nemili događaj.

'Ako je sve istina, onda je to neljudsko ponašanje'

 - Svaki liječnik se mora prvenstveno humano odnositi prema pacijentima i ako se uistinu događalo to što govori pacijentica Janković, onda to ne bi bio problem samo sa stručne strane već bi to bilo neljudsko ponašanje - kazao je.

Potvrdio je da je neformalno razgovarao s optuženim liječnikom. On mu je rekao da situacija u medijima nije objektivno prikazana i da će sve iznijeti povjerenstvu.

- Rekao mi je da situacija u medijima nije objektivno prikazana. Sretna je okolnost što se takve situacije ne događaju jedan na jedan, već da istraga može utvrditi što se točno događalo. Nama je u interesu da se procijeni što se točno događalo - kazao je Goluža.

'Gospođe su se trebale odmah javiti i upozoriti na problem'

Dodao je da činjenica da je nepravilnosti prijavilo više žena nije dovoljno dobar razlog da se pokrene disciplinski postupak.

- Meni je žao ako se to događalo, ali su se gospođe trebale odmah javiti i na taj način upozoriti. Nisam čovjek koji je sklon rješavati probleme putem medijske hajke - kazao je.

Goluža je rekao kako Hrvatska liječnička komora čeka izvješće inspekcije kao i rezultate istrage DORH-a pa će slijedom toga podnijeti mjere.

- To su teške optužbe, nadam se da to nije realno prikazivanje situacije. Ako se to događalo, onda to ne bi bio samo problem sa stručne strane, već krajnje neljudsko ponašanje prema pacijentima - kazao je.

'Liječnici ne mogu odbijati carski rez'

Rekao je da liječnici ne mogu odbijati carski rez.  

- Kada su zadovoljene medicinske indikacije, kada se procijeni da će stanje pacijentice biti ugroženo, onda se obavlja carski rez - objasnio je.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...