Optuženi supružnici se i dalje brane šutnjom, a vještakinja tvrdi: 'Slavica je bila ubrojiva' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 3

Optuženi supružnici se i dalje brane šutnjom, a vještakinja tvrdi: 'Slavica je bila ubrojiva'

Optuženi supružnici se i dalje brane šutnjom, a vještakinja tvrdi: 'Slavica je bila ubrojiva'
3

Na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu nastavljeno suđenje Slavici i Miji Karamazan optuženih za ubojstvo Zorice Fadljević (47) iz Sibinja. Saslušana još tri svjedoka, optuženi se i dalje brane šutnjom...

VIDEO

Pod predsjedanjem sutkinje Mirjane Madunić danas je održano je još jedno ročište u sklopu suđenja Slavici Karamazan(62) i njezinom suprugu Miji Karamazanu(64) iz Šumeća kod Slavonskog Broda, optužnica ih tereti za kazneno djelo ubojstva Zorice Fadljević (47) iz Sibinja kod Slavonskog Broda.

Slavonski Brod: Suđenje Miji i Slavici Karamazan optuženima za ubojstvo Zorice Fadljević

Zorica Fadljević posljednji je put viđena 18.studenog 2019. oko 17 sati u Štamparevoj ulici u Slavonskom Brodu, gdje ju je njezin suprug Drago odvezao na sastanak s njemu nepoznatom ženom, bila je to Slavica Karmazan. Od tada Zorici Fadljević se gubi svaki trag. Policija je svojim izvidima došla do nepobitnih informacija da su bračni par Karamazan krivi za nestanak, ali i smrt Zorice Fadljević.

Zoričino tijelo još nije pronađeno

Postoji, naime, osnovana sumnja da su optuženici zajedno prema prethodnom dogovoru došli u Slavonski Brod, gdje se Slavica Karamazan sastala sa Zoricom Fadljević, potom su obje otišle do mjesta gdje ih je u parkiranom vozilu čekao Slavičin suprug Mijo,  i vozilom se uputili prema neutvrđenom mjestu. Od tada se Zorici Fadljević gubi svaki trag, njezino tijelo još uvijek nije pronađeno. 

Na novom ročištu saslušana su samo tri preostala svjedoka.

Liječnica na suđenju za ubojstvo Zorice: 'Slavica je vikala da je krvi bilo svugdje i da su je prali'
Liječnica na suđenju za ubojstvo Zorice: 'Slavica je vikala da je krvi bilo svugdje i da su je prali'

Tako je vještakinja dr.Ivanka Zirdum, uz ostalo, izjavila kako je vještačenjem prvooptužene Slavice Karamazan utvrđeno da psihičko zdravstveno stanje Slavice i Mije Karamazan nije bilo takvo "koje bi utjecalo na njihovu sposobnost rasuđivanja, upravljanja voljom i postupcima" te da je Slavica bila ubrojiva.

Policijski kriminalist Marijan Medunić kazao je da su na autu i u kući optuženih Slavice i Mije Karamazan obavljene dvije pretrage, radilo se testiranje tzv.obojenjem na moguće tragove krvi, obje pretrage obavljene su u razmaku od tjedan dana. Pretraženi su unutrašnjost vozila, sjedala i naslona, na vozačevim vratima, rukohvatu, dijelu prema krovu auta, na podu, u prtljažniku šatorskog krila i plastičnog stolnjaka.

Slavonski Brod: Suđenje Miji i Slavici Karamazan optuženima za ubojstvo Zorice Fadljević

U kući su testirani tragovi krvi, prema kupaonici, na umivaoniku. U sobi i kuhinji, rekao je, nije bilo nikakvih tragova, na mjestima gdje su bila testirajuća obojenja tragova uzimani su brisevi.

- Najjači tragovi bili su na vozačevim vratima, šatorskom krilu i stolnjaku. Ta i takva testiranja rade se u slučajevima kod oku nevidljivih tragova - pojasnio je kriminalist Medunić. 

Zorici nema ni traga, a par čeka suđenje za ubojstvo na slobodi: 'Ovo je jako kompliciran slučaj'
Zorici nema ni traga, a par čeka suđenje za ubojstvo na slobodi: 'Ovo je jako kompliciran slučaj'

Nešto manje tragova obojenja pronađeno je na podu u putničkom dijelu vozila te dvije mrlje na šatorskom krilu i stolnjaku koji su se nalazili u prtljažniku, dodao je, te da je pregledom kuhinje i korištenjem raspršivača u ladici od desetak noževa samo je jedan dao karakteristično plavo obojenje pa je izuzet. Izuzeta su tri do četiri traga, uz nož, šatorsko krilo i stolnjak.

Na upit branitelja Matajića može li se kazati da pronađeni tragovi krvi pripadaju nestaloj Zorici Fadljević kriminalist je kazao kako za to nema dovoljno DNA.

Uskoro bi optuženi suprućnici trebali iznijeti svoju obranu

Branitelj Matajić je u dokaznom postupku u spis priložio i tri rješenja Prekršajnog suda u Slavonskom Brodu iz kojih je vidljivo da je Drago Fadljević, suprug Zorice Fadljević bio sklon alkoholu, vrijeđanju i fizičkom zlostavljanju. 

Ovaj sudski proces stigao je do faze kada bi Slavica i Mijo Karamazan trebali iznijeti svoju obranu. Županijska državna odvjetnica Mirela Šmital na kraju današnjeg ročišta zatražila je odgodu kako bi optužnicu prilagodila, s čime se složila i obrana, a sutkinja Mirjana Madunić novu je raspravu zakazala za 18.svibnja u 9 sati.

Odvjetnik obrane Zoran Mataić za 24sata je po završetku ročišta kazao da će se bračni par Karamazan i nadalje nastaviti braniti šutnjom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO