Obavijesti

News

Komentari 29

Krivi su! Šestorku su osudili za likvidaciju Pukanića i Franjića

Krivi su! Šestorku su osudili za likvidaciju Pukanića i Franjića
11

Suđenje šestorki počelo je u veljači. Najstrožu kaznu dobio je Željko Milovanović koji će robijati 40 godina. Sutkinja je rekla da jedino Đurović zna tko je naručitelj

VIDEO

Optužene za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, njih šest, u srijedu je sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda nepravomoćno osudilo za taj zločin. Robert Matanić dobio je 33 godine zatvora, njegov bratić Luka robijat će 16 godina, Amir Mafalani 16, Željko Milovanović osuđen je na 40 godina, Bojan Gudurić na 30, a Slobodan Đurović na 15 godina. Milovanoviću se u Zagrebu sudilo u odsutnosti, a za ubojstvo Pukanića i Franjića sudi mu se i u Beogradu. Svi optuženi jednosatno obrazloženje sutkinje Ivane Kršul saslušali su bez pokazivanja emocija. Jedino je Robert Matanić u nevjerici vrtio glavom. Sutkinja je kazala da su otegotne okolnosti bile njihova ranija osuđivanost, a olakotne okolnosti, ističe ona, za njih nije našla. Za Slobodana Đurovića je procijenila da je riječ o čovjeku zrelije životne dobi i da ranije nije bio osuđivan.

Presuda je poruka mogućim počiniteljima organiziranog kriminala. Takva će se nedjela najstrožije kažnjavati, sutkinja Ivana Kršul

Kršul je istaknula kako jedino Đurović zna tko je naručitelj ovog ubojstva. Rekla je da je on bio spona između naručitelja i izvršitelja. Presudu su slušali i otac i sestra ubijenog Ive Pukanića, kao i rodbina optuženih.

Još se ne zna tko je naručitelj

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

USKOK je teretio šestorku  za brutalno ubojstvo. Podsjetimo, Pukanića i Franjića 23. listopada 2008. godine ubila je bomba na parkiralištu Nacionala u Zagrebu. Naručitelj dva brutalna ubojstva još je nepoznat. Zbog izricanja presude oko Županijskog suda policija je pojačala osiguranje.

Za isti zločin u Beogradu još traje suđenje Sretenu Jociću, Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću. Sumnja se da je Pukanić ubijen kako bi ga se spriječilo u pisanju o djelovanju kriminalnih skupina, a srpska optužnica tereti Sretena Jocića (Jocu Amsterdama) da je organizirao ubojstvo. USKOK je za svih šestoricu optuženika tražio po 40 godina zatvora. Zagrebačko suđenje za ubojstvo počelo je u veljači, dok je suđenje u Beogradu počelo u travnju.

Joci i Milovanoviću još sude u Srbiji

Iz zagrebačke optužnice Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, ispao je kao naručitelj Pukanićeve likvidacije jer protiv njega nije bilo dokaza. U beogradskoj ga terete kao organizatora likvidacije za što je od nepoznatog krajnjeg naručitelja trebao dobiti 1,5 milijuna eura. Željka Milovanovića optužili su da je nabavio eksploziv i montirao ga na skuter, a Milenka Kuzmanovića da je nakon likvidacije trebao organizirati izvlačenje atentatora iz Hrvatske u Srbiju. Suđenje im je počelo u travnju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!