Obavijesti

News

Komentari 38

Optužnica na vidiku: Uhljebu Jozinoviću stigla je policija

Optužnica na vidiku: Uhljebu Jozinoviću stigla je policija
1

Direktor podravskog smetlišta Mladen Jozinović si je isplatio milijun kuna bonusa. Piškornicu češlja policija. Navodno je muljao s kupovinom zemlje, a oštetio je i općinu

VIDEO

Revizija je pronašla još niz nepravilnosti u poslovanju Mladena Jozinovića, direktora podravskog smetlišta kojeg smo otkrili kad si je isplatio milijun kuna bonusa.

- Revizija radi paralelno s policijom. Uskoro će dati cjeloviti nalaz, ali i prema dosad otkrivenom, bit će posla za institucije. Zbog tajnosti istrage zasad detalji nisu za javnost - kaže nam dobro upućeni sugovornik.

Muljanje preko kćeri

Iz više izvora nam je potvrđeno i da je kriminalistička policija izuzela niz dokumenata zbog sumnji na štetne poslove, pa se samouhljebu, izgleda, ne piše dobro.

Kako doznajemo, u sastavljanju i realizaciji mnogih spornih ugovora obrazac djelovanja je bio isti kao za isplatu bonusa od milijun kuna i dodatnih 300.000 kuna naknada, koje si je sam isplatio uz plaću. Tvrtka Piškornica osnovala je tvrtku kćer Piškornica sanacijsko odlagalište (PSO). U tvrtki kćeri direktor je također bio Jozinović, a ugovor je potpisao sam sebi. Kao i bonus i naknade. O tome ništa nisu znali vlasnici, četiri županije, ali ni nadzorni odbor. Svi su oni kontrolirali samo tvrtku majku: Piškornicu.

- On je preko tvrtke kćeri obavljao sve poslove, od kupnje zemljišta do sklapanja ugovora. U tvrtki kćeri je on sam sebi bio jedina kontrola i o njegovim potezima nisu znali ništa niti nadzorni odbor niti skupština Piškornice - kaže nam drugi sugovornik.

Policija i Županijsko državno odvjetništvo iz Varaždina svakako će teretiti Jozinovića zbog isplate bonusa. Nadzorni odbor i skupština već su zaključili da na njega nije imao pravo.

Skuplja nabava zemlje

Tražili su i da vrati 1,5 milijuna kuna (bonus i na njega plaćene doprinose i porez), ali koliko je poznato, Jozinović to dosad nije učinio. Podravski list piše da su još dva kraka istrage uz bonus. Jedna je kupnja zemljišta od općine Koprivnički Ivanec za proširenje smetlišta. Tu nije oštećena tvrtka koju je vodio Jozinović nego se sumnja da je oštećena općina. Zemljište je, u usporedbi s drugom kupnjom, plaćeno dva milijuna kuna manje, što se procjenjuje kao šteta za tu malu podravsku općinu na čijem teritoriju je odlagalište.

Treći krak istrage, piše Podravski list, su poslovi s tvrtkom Roberta Markulina, čelnika županijskog nogometnog saveza i istaknutog HDZ-ovca. Markulinova tvrtka Mark-Rob s Piškornicom je, bez natječaja, imala ugovor prema kojem im nabavlja zemlju za 42 kune po kubičnome metru. Istodobno je druga koprivnička tvrtka, Koming, prodavala Mark-Robu zemlju za 30 kuna. Jozinović je to jeftinije mogao ugovoriti izravno s Komingom.

Markulin kaže da u tome nema ništa sporno. Imao je ugovor s tvrtkom koju je Piškornica preuzela, pa je naslijeđen. Potvrdio je prodajnu cijenu zemlje.

Kupi, prodaj, zaradi

- Ali nije istina da smo kupovali zemlju samo po 30 kuna od Kominga. Nabavljali smo s pet različitih lokacija po različitim cijenama. Pitanje je bi li Piškornica prošla jeftinije na natječaju. Sasvim je legitimno da jeftinije kupimo i skuplje prodamo i na tome ostvarimo profit. Pa to rade i banke i nitko im posao ne dovodi u pitanje - kaže Markulin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa