Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Optužnica od 25 milijuna kuna: Tri točke su vraćene u istragu

Slučajevi glomaznog otpada te Bandićeve kampanje vraćeni su u istragu, istaknuo je odvjetnik Nobilo, dok je zamjenica ravnateljice USKOK-a istaknula da je vraćena još jedna točka

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
130 komentara

Milan Bandić, Petar Pripuz, Slobodan Ljubičić i još neki optuženici u Aferi Agram nisu se pojavili na sjednici Optužnog vijeća na Županijskom sudu u Zagrebu. Sutkinja Tanja Pavlin trebala bi odlučiti o osnovanosti  Uskokove optužnice teške 25 milijuna kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

- U ovom trenutku se čini kako će biti dva postupka - istaknuo je odvjetnik Ante Nobilo, potvrdivši kako će slučajevi glomaznog otpada te kampanje biti vraćeni u istragu.

Zamjenica ravnateljice USKOK-a kaže kako je zadovoljna što je nakon nešto više od dvije godine potvrđeno sedam od 10 točaka optužnice. U odnosu na tri koje se vraćaju na dopunu i doradu, rekla je kako će pričekati pismeni otpravak pa će onda reći što će uraditi po tom pitanju te što će dalje biti. Na pitanje koja je to treća točka vraćena u istragu, nije dala odgovor

Neposredno prije ročišta, Pripuzov odvjetnik Ante Nobilo rekao je da će Sudskom vijeću predložiti da se postupak vrati u fazu istrage. Predložit će i financijsko vještačenje da se utvrdi koliko je Grad Zagreb navodno oštećen u suradnji s Pripuzovom tvrtkom. 

ODLUKA U 14 SATI Hoće li sud obustaviti postupak protiv Bandića zbog štandova?

Prvu optužnicu protiv Milana Bandića za tzv. aferu štandovi optužno vijeće odbacilo je u srpnju 2015. godine zaključivši da u postupanju zagrebačkog gradonačelnika nije bilo obilježja kaznenog djela.

No, Vrhovni je sud u svibnju 2016. prihvatio Uskokovu žalbu i zaključio da je odbacivanjem optužnice Županijski sud povrijedio odredbe kaznenog postupka, "jer je izreka tog rješenja proturječna obrazloženju".

Bandić je optužen i u aferi Agram zbog sumnji da je sa svojim suradnicima nizom nezakonitosti oštetio grad kojim upravlja godinama, ali i da je neplaćanjem poreza na donacije nakon predsjedničkih izbora 2010. navodno oštetio i Državni proračun.

Možda vas zanima i ovo:
Message