Obavijesti

News

Komentari 130

Optužnica od 25 milijuna kuna: Tri točke su vraćene u istragu

Optužnica od 25 milijuna kuna: Tri točke su vraćene u istragu
1

Slučajevi glomaznog otpada te Bandićeve kampanje vraćeni su u istragu, istaknuo je odvjetnik Nobilo, dok je zamjenica ravnateljice USKOK-a istaknula da je vraćena još jedna točka

VIDEO

Milan Bandić, Petar Pripuz, Slobodan Ljubičić i još neki optuženici u Aferi Agram nisu se pojavili na sjednici Optužnog vijeća na Županijskom sudu u Zagrebu. Sutkinja Tanja Pavlin trebala bi odlučiti o osnovanosti  Uskokove optužnice teške 25 milijuna kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

- U ovom trenutku se čini kako će biti dva postupka - istaknuo je odvjetnik Ante Nobilo, potvrdivši kako će slučajevi glomaznog otpada te kampanje biti vraćeni u istragu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zamjenica ravnateljice USKOK-a kaže kako je zadovoljna što je nakon nešto više od dvije godine potvrđeno sedam od 10 točaka optužnice. U odnosu na tri koje se vraćaju na dopunu i doradu, rekla je kako će pričekati pismeni otpravak pa će onda reći što će uraditi po tom pitanju te što će dalje biti. Na pitanje koja je to treća točka vraćena u istragu, nije dala odgovor

Neposredno prije ročišta, Pripuzov odvjetnik Ante Nobilo rekao je da će Sudskom vijeću predložiti da se postupak vrati u fazu istrage. Predložit će i financijsko vještačenje da se utvrdi koliko je Grad Zagreb navodno oštećen u suradnji s Pripuzovom tvrtkom. 

Hoće li sud obustaviti postupak protiv Bandića zbog štandova?
Hoće li sud obustaviti postupak protiv Bandića zbog štandova?

Prvu optužnicu protiv Milana Bandića za tzv. aferu štandovi optužno vijeće odbacilo je u srpnju 2015. godine zaključivši da u postupanju zagrebačkog gradonačelnika nije bilo obilježja kaznenog djela.

No, Vrhovni je sud u svibnju 2016. prihvatio Uskokovu žalbu i zaključio da je odbacivanjem optužnice Županijski sud povrijedio odredbe kaznenog postupka, "jer je izreka tog rješenja proturječna obrazloženju".

Bandić je optužen i u aferi Agram zbog sumnji da je sa svojim suradnicima nizom nezakonitosti oštetio grad kojim upravlja godinama, ali i da je neplaćanjem poreza na donacije nakon predsjedničkih izbora 2010. navodno oštetio i Državni proračun.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 130
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a