Obavijesti

News

Komentari 10

Optužnica za zločin u Joševici u srpnju pred optužnim vijećem

Za taj su zločin optuženi pripadnici izviđačko divezantske grupe paravojne postrojbe tzv. SAO Krajine Dušan Žarković, Bogdan Jednak, George Nashid Kamal, Miroslav Malobabić i Dejan Sladović

VIDEO

Zagrebački Županijski sud do srpnja je odgodio sjednicu optužnog vijeća na kojoj će razmatrati osnovanost optužnice protiv petorice pripadnika srpskih paravojnih postrojbi zbog ubojstva 21 hrvatskog civila u selu Joševica kod Gline u prosincu 1991.

Za taj su zločin optuženi pripadnici izviđačko divezantske grupe paravojne postrojbe tzv. SAO Krajine Dušan Žarković, Bogdan Jednak, George Nashid Kamal, Miroslav Malobabić i Dejan Sladović. No, kako su svi nedostupni hrvatskom pravosuđu izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda još je 2015. odlučilo da će im se suditi u odsutnosti.

Posljednja sjednica optužnog vijeća odgođena je jer svi odvjetnici nisu dobili poziv na raspravu, a postupak u kojem je optužnica podignuta još 2010. dodatno produljuje i odsutnost optuženika s obzirom da se svi sudski dopisi, poput pouka o pravima i poziva na rasprave, šalju diplomatskim putem.

Žarkovića i ostale optužnica tereti da su 16. prosinca 1991. upali u selo Joševica naoružani vatrenim oružjem s prigušivačima i obilazili kuće.

Kada su u kućama nekoga zatekli iz neposredne blizine ispalili bi im hice u glavu i vitalne dijelove tijela i na taj način ubili 21 osobu. Jedan od najbrutalnijih ratnih zločina u Domovinskom ratu tada je uspjela preživjeti samo A. Šiftar kojoj su pucali u usta i vrat. Iako je preživjela imala je teške i za život opasne ozljede.

Većina ubijenih u Joševici bila je starije životne dobi, no jedna je žrtva bila maloljetna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...