Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
41 komentara

Orepić ukinuo službene aute: 'Takvih poteza treba biti više'

Ivan Kovačić (Most) i Boris Lalovac (SDP) podržali su odluku ministra unutarnjih poslova kojom se zamjenicima, pomoćnicima i šefovima policije ukida pravo na službeni automobil

Foto: Pixsell/24sata
41 komentara

Mostov zastupnik Ivan Kovačić podržao je odluku ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića kojom se zamjenicima, pomoćnicima i šefovima policije ukida pravo na službeni automobil.

- Slažem se! Zašto bi netko koristio službeni auto u privatne svrhe? Žao mi je što takvih poteza nema više. Otkad smo došli u Sabor s obje strane dominiraju ideološke rasprave, što nije dobro. Bolje bi bilo da se priča o poslu, a ne ideologijama - kazao je Kovačić dodajući da Most svaki mjesec planira iznijeti jednu takvu ideju.

Ovu odluku podržava i bivši ministar financija Boris Lalovac, no upozorava da uštede neće biti velike.

-  Podržavam sve odluke koje vode racionalizaciji, ali nemojmo previše očekivati, nisu to velike uštede. Svaki potez na racionalizaciji imat će moju potporu, neovisno od koje strane dolazi - rekao je Lalovac.

Govoreći o svom nasljedniku Zdravku Mariću, rekao je da mu želi svu sreću i da zna koliko će mu biti teško, ali i kako vjeruje da je "pravi čovjek došao na pravo mjesto".

O pjevanju ustaških pjesama

Na pitanje što misli o bivšim ministrima, Anti Kotromanoviću i Predragu Matiću koji su 1998. pjevali ustaške pjesme, Kovačić je rekao kako to nije vidio niti može komentirati.

- Ne znam ništa o tome. Ovdje sam na proslavi Hajdukovog 105. rođendana. Nisam tu kao ministar nego kao čovjek rođen na ovom podneblju, a znate što nama Hajduk znači - sve na svijetu, osim osnovnih životnih potreba - rekao je Kovačić.

Lalovac je govoreći o svojim stranačkim kolegama rekao:

- Više bih volio da su pjevali Hajdukove pjesme nego to što su pjevali.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message