Obavijesti

News

Komentari 1

Oreščanin, Burilović i Lovrović bore se za čelno mjesto u HGK-u

Oreščanin, Burilović i Lovrović bore se za čelno mjesto u HGK-u

Kandidati za čelno mjesto HGK svoje će programe predstaviti i na izbornoj Skupštini u ponedjeljak na u 12 sati u prostorijama zagrebačkog hotela Internacional kojim žele zadobiti povjerenje 93 članova skupštine

VIDEO

U izbor za predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) ušli su Luka Burilović, Dražen Oreščanin i Marin Lovrović, a postupak izbora bit će gotov tijekom ponedjeljka.

Kandidati za čelno mjesto HGK svoje će programe predstaviti i na izbornoj Skupštini u ponedjeljak na u 12 sati u prostorijama zagrebačkog hotela International kojim žele zadobiti povjerenje 93 članova skupštine na četverogodišnji mandat.

Dražen Oreščanin je izvršni direktor udruge Glas poduzetnika koja poziva na izbore. Njegov program temelji se na tri strateške točke, a to su depolitizacija i vraćanje ugleda HGK, dobrovoljno članstvo i podizanje kvalitete usluga i privlačenje novih dobrovoljnih članova, navode u priopćenju.

- Oreščanin ne samo da je izvršni direktor udruge Glas poduzetnika, već je jedan od osnivača i partnera te predsjednik uprave Poslovna inteligencija d.o.o., tvrtke koja ukupno zapošljava 170 ljudi. Osim toga, dobitnik je plakete Zlatna kuna Komore Zagreba za 2018. godinu, ima dugogodišnje iskustvo u vođenju poduzetničkih udruga te je bio član Upravnog odbora i predsjednik Hrvatske udruge neovisnih izvoznika softvera (CISEx) - navode iz Udruge Glas Poduzetnika.

Burilović, Oreščanin i Lovrović kandidati za predsjednika HGK
Burilović, Oreščanin i Lovrović kandidati za predsjednika HGK

- Nadamo se da će prije svega ovogodišnji izbori biti pošteni i pravedni te da će stvarno pobijediti najbolji kandidat koji svojim iskustvom, znanjem i referencama može Hrvatsku gospodarsku komoru učiniti krovnom institucijom za razvoj poduzetništva i gospodarstva. Naime, do nas su stigle informacije da se članovima skupštine HGK, a od strane djelatnika HGK, insinuira da daju bjanko punomoć djelatniku HGK za glasovanje, bez obveze za koga će uopće glasovati. Željeli bismo ovim putem upozoriti i skrenuti pozornost na ovakvu situaciju jer smatramo kako je potrebno da javnost bude upućena u zbivanja koja se događaju prije izbora za predsjednika HGK i pod kojim okolnostima se provode izbori - kažu iz Glasa Poduzetnika.

Burilović je na nedavnoj Skupštini HGK najavio raspisivanje natječaja za predsjednika Komore te svoju kandidaturu. Na Skupštini Komore Burilović je podsjetio da je u saborskoj proceduri prijedlog novog zakona o HGK, koji bi u primjeni trebao biti od 1. siječnja 2022., koji među ostalim predviđa ukidanje plaćanja obvezne članarine za 96 posto članica, a što donosi niz promjena koje će Komora morati proći.

Priliku traži i Marin Lovrović koji je izgubio i na prošlim izborima, kad je glatko pobijedio Luka Burilović. On je diplomirao na Tehničkom fakultetu u Rijeci, a od 1996. je vlasnik Consmara, tvrtke koja radi elektroinstalacije na brodovima i kopnu. Lani su imali 36 zaposlenih i 6,1 milijun kuna prihoda. Godinama se bavio sportskim jedrenjem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...