News

Komentari 87

Oreščanin: 'Oni koji će raditi šest dana morat će otpuštati'

Oreščanin: 'Oni koji će raditi šest dana morat će otpuštati'

Igrokazom sindikata nazvao je malverzacije poslodavaca kada je u pitanju isplata minimalca te poručio Vilimu Rebiću kako istu priču priča već 30 godina

Nabava zaštitne opreme će sasvim sigurno poskupjeti usluge, radimo na tome da izračunamo koliko, ali to je i dodatno ulaganje u ljude i prostor, izjavio je Dražen Oreščanin iz Glasa Poduzetnika za N1. Komentirao je kako u svemu ima nelogičnosti, da su neke djelatnosti u prednosti, a da su neke zakinute.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Pitam vas za recimo neki kafić ili restoran u Makarskoj, koji je sezonski obrt – za koga će on sada otvarati? I kada je riječ o kontrolama, nadam se da će inspektori biti pozitivni, a ne represivni - rekao je Oreščanin dodajući kako je zabrana rada nedjeljom loša odluka za gospodarstvo. 

- Ostat će na snazi i nakon krize i bez epidemioloških uvjeta zbog kojih je uvedena. Subjekti koji inače rade nedjeljom, s ovakvom odredbom imamo još 30 nedjelja do kraja godine koje ćemo biti zatvoreni, to država treba vidjeti, blagajna je prazna i neće se puniti. Poslodavci koji će raditi šest, a ne sedam dana morat će otpuštati radnike i smanjivati plaće - dodaje. 

Igrokazom sindikata nazvao je malverzacije poslodavaca kada je u pitanju isplata minimalca te poručio Vilimu Rebiću kako istu priču priča već 30 godina. 

- Njegovo razumijevanje ekonomije nije relevantno - govori Oreščanin. 

Također je rekao da su javni i državni sektor već predložili isplatu samo pola plaće za one koji rade u grupama, dva po dva tjedna. Neće se isplaćivati uskrsnice i regres, a oni koji ne rade trebaju se rasporediti na korisna mjesta, zaključuje.  

Najčitaniji članci