Obavijesti

News

Komentari 24

Orešković: Plenković je pokazao da je insajder u samom DORH-u

Orešković: Plenković je pokazao da je insajder u samom DORH-u
2

'Povjerenstvo mu je bilo kamenčić u cipeli kojeg je prilično dobro eutanazirao, ali s DORH-om je drukčije, izborom nove glavne državne odvjetnice Plenković je pokazao da je insajder', poručila je Orešković

VIDEO

Bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković gostovala je u Novom danu na N1 televiziji gdje je komentirala DORH-ovo priopćenje na koji je reagirao čitav politički vrh, uključujući Plenkovića, Milanovića i Bernardića. Spomenuti političari smatrali su da se ono na njih ne odnosi.

- Zašto je DORH objavio tako suhoparno priopćenje i pozvao se na članak 6. nekog Zakona koji su mogli pročitati svi? Da je bio institucija kakva treba s čelnikom koji zna svoj posao, ne bi se pozvao na taj članak već imenom i prezimenom prozvao osobu za koju smatra da je izvršila pritisak. Tako bi pokazali da su nezavisni - poručila rekla je Orešković i dodala kako se Plenković često obrušavao i na Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Bero je ponudio suradnju Daliji Orešković i dobio - odbijenicu?
Bero je ponudio suradnju Daliji Orešković i dobio - odbijenicu?

- Od početka mu je bio kamenčić u cipeli kojeg je prilično dobro eutanazirao, po pitanju DORH-a je drugačija situacija, izborom nove glavne državne odvjetnice Plenković je pokazao da je insajder u samom DORH-u - dodala je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Oreškoviće je poručila i kako se u svojoj pravnoj karijeri ne može sjetiti tužnijeg dana od onoga kada je glavna državna odvjetnica davala prisegu pred raspuštenim parlamentom.

Zagreb: Izborni stožer Dalije Orešković

- Smatram da je i njezin prethodnik imao isto problem poslušnosti i dodvoravanja. Davor Bernardić je posljednji koji bi o DORH-u trebao nešto reći, nema veće bruke od trenutnog čelnika SDP-a kada pričamo o antikorupcijskim aferama - poručila je Orešković navodeći primjer slučaja stipendije koju je primio.

- Bernardić je krenuo stopama čitave HDZ-ove svite obrušavajući se na Povjerenstvo, nema prave razlike između HDZ-a i SDP-a, nije im u interesu da postoji kontrola vlasti, sabotiraju svaki pokušaj da se uspostave nezavisne institucije - kazala je.

Braniteljske udruge obrušile se na Daliju Orešković i Bandića
Braniteljske udruge obrušile se na Daliju Orešković i Bandića

Na pitanje hoće li Stranka s imenom i prezimenom čija je članica u koaliciju s Restartom, ako se takva prilika ukaže, Orešković je odgovorila:

- Oni u nama ne prepoznaju koalicijskog partnera, ne vidim što oni misle resetirati. Propustili smo u državi napraviti ono nužno, a SDP je imao priliku 2011. godine. O ovim pitanjima nema kompromisa, naša opcija ne misli biti poslušna nikome osim našem biračkom tijelu kojem želimo poručiti da se na ovim parlamentarnim izborima odlučuje sudbina Hrvatske, svi dominantni politički karteli, jedini politički cilj im je da stanje u Hrvatskoj ostane kakvo je i to neće dirati da si ne otpile granu na kojoj sjede - zaključila je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a