News

Komentari 70

Dalija Orešković: Nisam mogla u sabornicu danas. Straža me spriječila po Reinerovu nalogu

Dalija Orešković: Nisam mogla u sabornicu danas. Straža me spriječila po Reinerovu nalogu

Željko Reiner je tijekom sjednice u četvrtak izrekao nekoliko stegovnih mjera Orešković, a jedna od njih bila je i udaljenje sa sjednice u dvostrukom trajanju, a Orešković smatra kako nije bilo potrebe za tim

Saborska zastupnica Centra Dalija Orešković izjavila je u petak da joj je saborska straža onemogućila ulazak u sabornicu, nakon što joj je jučer tijekom rasprave predsjedavajući Željko Reiner (HDZ) dodijelio mjeru udaljenja sa sjednice u dvostrukom trajanju.

- Danas se raspravlja o kontroli javne nabave, temi o kojoj bih osobno imala puno toga važnoga za reći, no to nisam mogla jer me je saborska straža, po nalogu i uputi predsjedavatelja Željka Reinera, fizički spriječila da uđem u sabornicu - izjavila je Orešković u Saboru.

Reiner je tijekom sjednice u četvrtak izrekao nekoliko stegovnih mjera Orešković, a jedna od njih bila je i udaljenje sa sjednice u dvostrukom trajanju.

Orešković je ocijenila kako nije bilo razloga za izricanje takve mjere i ustvrdila da vlast koja se na takav način ponaša prema zastupnicima nije demokratska.

- U mom konkretnom slučaju Reiner, ne po prvi put, zloupotrebljava svoju poziciju predsjedavanja Saborom, ometa me u govoru, prekida i onemogućava da izgovorim što želim - kazala je Orešković.

- Radi se o brutalnom totalitarnom pokušaju zastrašivanja i sprječavanja mene kao zastupnice u iznošenju argumentirane rasprave - ocijenila je.

Najavila je da će uložiti prigovor i pozvala ostale zastupnike da osvijeste taj problem.

Najčitaniji članci