Obavijesti

News

Komentari 103

Nestala u Orljavi: Htjela dečku reći da odlazi raditi na more?

Nestala u Orljavi: Htjela dečku reći da odlazi raditi na more?
13

Aldinu Porić (18), koja je u srijedu navečer pala u Orljavu u Požegi, ni u četvrtak nisu našli. Potragu su prekinuli jer je Orljava noću opasna. Nastavit će se u petak

VIDEO

Aldina Porić (18) koja je u srijedu navečer pala u rijeku Orljavu u Požegi nije niti u četvrtak pronađena. Potraga je za danas završila.

- Učinjena je pretraga po današnjem planu. Dosadašnji pokušaji nisu donijeli rezultat pa ćemo u petak ujutro održati novu koordinaciju na kojoj ćemo odlučiti o intenzitetu potrage - rekao je pročelnik požeške stanice HGSS-a Dario Švajda

Dodao je da potragu vodi policija. 

- Po noći nema smisla raditi potrage u ovakvom miljeu. Na nekim mjestima Orljava je jako opasna, pogotovo noću - zaključio je Švajda.   

Podsjetimo, na brani kod rijeke Orljave u Cerničkoj ulici u Požegi u srijedu navečer mladić A.P. (20) i državljanka BiH Aldina Porić (18) upali su u rijeku. Dečko je uspio izaći iz rijeke i odvezla ga je Hitna pomoć. Doznajemo da je pušten na kućnu njegu.  

Kako neslužbeno doznajemo, istražitelji vjeruju da tijelo nestale djevojke nije moglo otići dalje od pet kilometara udaljenih Vidovaca, kud protječe Orljava. Ondje je vodostaj nizak te je puno porušenog drveća koje bi zaustavilo tijelo.

Nedavno su proslavili godinu dana veze

Nestala Aldina i A. P. nedavno su proslavili godinu dana veze. No njihovi prijatelji tvrde kako je ta veza bila turbulentna od početka. Često su se, kažu, svađali i mirili, dok se obitelj dečka, navodno, od početka protivila vezi i tražila da prekinu. Aldina se u Požegu doselila s majkom iz Poreča u studenom 2013. godine. Kobnog dana s A. P. se našla u 15 sati te su se zaputili u šetnju nasipom.

Obitelji poslala SMS: 'Volim vas'

Oko 17 sati svjedoci su ih vidjeli u blizini brane kako se šetaju i razgovaraju. Aldinini prijatelji otkrili su nam kako je djevojka samo nekoliko minuta prije pada u rijeku majci, sestri i polubratu poslala poruku u kojoj je napisala da ih voli i da joj nedostaju. Njezina majka navodno se nije protivila njezinoj vezi s A. P.

Imala je problema s gušteračom 

Aldina je često šetala nasipom i do Sokolovca, brda s kojeg se pruža pogled na cijeli grad. Obožavala je provoditi vrijeme u prirodi, potvrdili su nam prijatelji para. Dodali su i kako je imala problema s gušteračom, zbog čega je u posljednje vrijeme često bila potištena. Zdravstvene probleme navodno su joj dijagnosticirali prije tri godine.

– Nedavno je počela uzimati terapiju i ovih dana je imala zakazan kontrolni pregled. Ne možemo vjerovati što se događa. Znala je da će vjerojatno morati na operaciju i to ju je mučilo – rekli su. 

U potragu se uključila i Aldinina obitelj, a u Požegu je doputovala i njezina sestra iz Pule.

Inače, nejasno je zbog čega se par u kasne sate šetao slabo osvijetljenim nasipom za koji mještani tvrde da je u to vrijeme inače pust.

Htjela je prekinuti vezu i otići raditi kod sestre u Puli?

Njezina obitelj nam je rekla da se djevojka u srijedu otišla naći s A. P. kako bi raščistili neke stvari. Govore da je htjela prekinuti vezu s njim jer je planirala ovoga ljeta pronaći sezonski posao i ići raditi kod sestre u Puli

Na mjestu gdje je upala dubina vode seže i do tri i pol metra.

'Vrlo opasno mjesto'

– To je vrlo opasno mjesto. Prošle godine se dvoje ljudi utopilo baš tu ispod brane. Jednu je ženu struja odnijela tri kilometra dalje. U zadnjih nekoliko godina bilo je sigurno pet smrtnih slučajeva – rekli su mještani Požege

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.