Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Osakatio tri prostitutke za doktorat iz kriminalistike

Kanibal-samostrel: Stephen Griffiths diplomirao je psihologiju i spremao doktorat iz kriminologije. Oduvijek su ga oduševljavali serijski ubojice...

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija

Britanska policija iz Bradforda je početkom tjedna u rijeci Shipley našla dijelove tijela prostitutke Suzanne Blamires (43). Nadzorne kamere snimile su muškarca kako samostrelom puca u Suzanne u ranim jutarnjim satima u prošlu subotu. Zadnji puta su je vidjeli u petak navečer. Išla je raditi u ulicu Thornton nakon svađe s dečkom. Muškarac ju je stjerao u u slijepu ulicu. Prvo ju je onesvijestio, a zatim ubio samostrelom. Policija je muškarca identificirala kao Stephena Griffithsa (43), diplomiranog psihologa, koji sprema doktorat iz kriminologije na sveučilištu u Bradfordu. Više od 80 oružanih policajaca upalo mu je u stan. Prvo su mislili da je ubio samo Suzanne Blamires. Međutim, policija je pronašla dovoljno dokaza da ga optuže i za ubojstva prostitutki Shelley Armitage (31) i Susan Rushworth (43). Rushworth, majka troje djece, nestala je prošlog lipnja, a Armitage prošli mjesec. Njih tri međusobno su se poznavale. Britanski tužioci optužili su Stephena Griffithsa (43) za ubojstva tri prostitutke. Na sudu u Bradfordu, u petak ujutro, Griffiths se prozvao 'Kanibal-samostrel'.

BIO JE DOBRO, ALI ČUDNO DIJETE
Griffiths je odrastao u Wakefieldu. Ima brata i sestru. Roditelji su se rastali dok su djeca bila mala. Susjedi su otkrili kako je Stephen bio dobro dijete, ali se ni on, ni brat ni sestra, nisu družili s djecom iz susjedstva. Diplomirao je psihologiju. Zadnjih šest godina spremao je doktorat iz kriminologije na sveučilištu u Bradfordu. Opisali su ga kao uzornog studenta, ali oduvijek se previše interesirao za brutalna ubojstva i serijske ubojice. Uspoređivao je moderne policijske metode s istraživanjima detektiva u 19. stoljeću. Griffiths nikada nije radio. Živio je od stipendije i državne pomoći. Serijski ubojica Peter Sutcliffe, Jack Trbosjek, ubio je 13 žena u 70-im i 80-im godinama prošlog stoljeća. Njih tri ubio je u Bradfordu. Vjeruju kako mu je upravo on bio 'idol'.

PROGUTAO JE ŽIVOG ŠTAKORA

Griffithsov bivši prijatelj Billy Parkin (53) ispričao je kako je gledao ubojicu kako guta živog mladog štakora. Uzgajao je štakore kako bi nahranio svoja sva golema guštera.
- Steve se pravio važan i stavio je štakora u usta. Progutao ga je cijelog. Njemu je to bilo strašno smiješno, ali meni se okrenuo želudac - rekao je. U stanu je tada bio i Billyjev sin Luke (18). Posvađali su se zbog planiranog puta na muzički festival. Neimenovana susjeda rekla je kako je jednom vidjela Griffithsa kako se smije dok je gušter jeo živog štakora. Susjedi su ga prozvali 'Čovjek-gušter' jer je stalno bio s njima. Puštao ih je da šeću hodnikom. Djeca su mislila da su krokodili i strašno su se bojala.

Možda vas zanima i ovo:
Message