Obavijesti

News

Komentari 1

Osijek: Cijeli fakultet prebacio se na online nastavu, na koronu pozitivna jedna predavačica

Osijek: Cijeli fakultet prebacio se na online nastavu, na koronu pozitivna jedna predavačica
1

U Osječko-baranjskoj županiji trenutno je na korona virus pozitivno 25 učenika i dva nastavnika, a Ekonomski fakultet u Osijeku za sve studente sljedeća dva tjedna držat će nastavu na daljinu

VIDEO

Ekonomski fakultet je postao prvi fakultet iz sastavnice osječkog Sveučilišta koji već kreće s online nastavom. Jedna predavačica pozitivna je na korona virus, pa zbog toga dio profesora treba u samoizolaciju.

Dok se nalaze u samoizolaciji, nije moguće predavanja održavati uživo pa su ih odlučili voditi online.

- Nije tajna da se jedna naša nastavnica zarazila i zbog toga dio profesora treba biti u samoizolaciji. Pojava virusa na našem fakultetu nije vezana uz studente i za njih nema straha od zaraze - ispričao nam je dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku Boris Crnković

Nadaju se kako će ova online nastava za njih i njihove studente trajati samo dva tjedna, koliko traje i samoizolacija jer se svi slažu kako nastava online ne može biti poput one u dvoranama fakulteta. 

- Prema studentskim anketama, naši su studenti bili zadovoljni prijašnjom online nastavom i mi smo se trudili da takav način predavanja bude što bolji i kvalitetniji ali online nastava nikada ne može zamijeniti nastavu uživo. Dvorana je ipak dvorana i svima je potreban taj kontakt uživo - zaključio je dekan. 

Online nastava u tri srednje škole

Osim profesora s Ekonomskog fakulteta, u Osječko-baranjskoj županiji u samoizolaciji je još dosta učenika i nastavnika, a na korona virus pozitivno je 25 učenika, te dvoje nastavnika. Međutim, u ovoj županiji u većini slučajeva ipak nije bilo potrebe za stavljanjem cijelih razreda u samoizolaciju. 

Zaključno s jučerašnjim danom, u školama na području naše županije pozitivno je ukupno 25 učenika i 2 nastavnika. U samoizolaciji je 338 učenika, 16 nastavnika i dvije osobe koje su nenastavno osoblje u školama.

Prilikom obrađivanja kontakata zaraženih osoba, u većini slučajevima nije cijeli razred stavljen u samoizolaciju, pa je točnije govoriti o broju učenika u samoizolaciji nego razredima . rekli su nam iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije. 

Najveći broj trenutno zaraženih učenika i nastavnika, kao i onih u samoizolaciji nalazi se na području Đakova.

Riječ je o tri srednje škole koje već drugi tjedan vode online nastavu. Kada je riječ o učenicima, njih je za sada pozitivno 13, a njih 160 je u samoizolaciji kao i jedan nastavnik. 

Ravnatelji odlučuju o modelu nastave

Hoće li i učenici najnižih razreda uskoro morati nositi maske, Županijski stožer nam nije znao reći jer tu odluku treba donijeti

Nacionalni stožer. Također, Županijski stožer može preporučiti online nastavu kao što je bio slučaj sa srednjim školama u Đakovu, ali odluka kako će se voditi nastava ovisi isključivo o odlukama ravnatelja. 

- S obzirom na epidemiološku situaciju na području OBŽ još nema potrebe za online nastavom u svim školama. U školama gdje se provodi online nastava, odnosno C model, provodi se po principu dva tjedna, dok traje samoizolacija za veći broj učenika, nakon toga se vraćaju u učionice - zaključili su iz stožera Osječko-baranjske županije.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu