Obavijesti

News

Komentari 291

Osječani na prosvjedu: 'Ovo je u rangu terorizma, spori ste!'

Osječani na prosvjedu: 'Ovo je u rangu terorizma, spori ste!'
15

Građani Osijeka već tjedan dana strahuju od trovanja bijelim granuliranim prahom. Već je nekoliko životinja uginulo, brojne su u opasnosti. Službe ne poduzimaju dovoljno mjera i prespori su, smatraju

VIDEO

Preko 300 Osječana danas je izašlo na glavni gradski trg u podne kako bi prosvjedovali protiv trovanja životinja te sporog rješavanja tog gorućeg problema u gradu. Prosvjed su ljubitelji životinja organizirali preko društvenih mreža ne bi li poslali poruku nadležnim službama da se što prije treba otkriti o čemu se točno radi. 

Na prosvjed su došli i članovi brojnih udruga za zaštite životinja, predstavnici veterinarskih službi te dogradonačelnik Osijeka Boris Piližota. 

Nezadovoljni građani na prosvjedu su preko megafona ispitivali nadležne službe za koje smatraju da ne rade dovoljno brzo i učinkovito na ovom problemu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osječanka Aleksandra Martinčević je iznijela svoj slučaj. Naime, prije nekoliko dana je sa svojom djecom i psom otišla u ograđeni park za pse. U parku je njezin ljubimac udahnuo ili pojeo otrov te se počeo naglo tresti, povraćati i sliniti. Brzo ga je odvezla veterinaru koji mu je uspio spasiti život. 

Šok u Osijeku: U cijelom gradu ugibaju golubovi, otrovani su?
Šok u Osijeku: U cijelom gradu ugibaju golubovi, otrovani su?

- Zašto se tako dugo čeka nalaz te supstance? Kome vi to šaljete na analizu kada ona traje 10 dana? Zar je Osijek selo pa nemamo svoje laboratorije - ispitivala je nadležne. Uz Aleksandru, građani smatraju da se preležerno pristupa problemu trovanja koji traje već skoro tjedan dana. Osobito su zabrinuti i za potencijalne ljudske žrtve te predbacuju vlastima što se još uvijek ne zna koliko je otrov opasan za ljude, a posebice djecu. 

Martinčević je također upitala tko je izvadio uginule ribe iz Drave, obzirom da je nedavno u njoj pronađena i vidra uginula od iste supstance. 

Prosvjednici su istaknuli i problem spore ili nikakve reakcije policije na njihove dojave te ismijavanja koje trpe od službenika na telefonu. 

Truju pse i golubove? 'Nemojte sami skupljati sumnjiv prašak'
Truju pse i golubove? 'Nemojte sami skupljati sumnjiv prašak'

Također, neki od otrovanih golubova već su danima na trgu jer ih nitko od služba nije pokupio. Tijekom prosvjeda su dvije volonterke s različitih strana trga skupljale otrovane golubove koji još nisu uginuli te pokazivali kako ih se može spasiti posebnom otopinom koja ih tjera na povraćanje. 

- Zašto o svemu lažete? Ovo nije učinio pojedinac, ovo je učinilo više ljudi, u rangu je terorizma! Otrov se ubacuje u privatna dvorišta, hodnike, ulaze zgrada, ispred trgovina, po parkovima i trgovima. Gdje su snimke nadzornih kamera i zašto nas ne obavještavate o tome što se događa - upitali su drugi prosvjednici nadležne službe koje ni na jedno pitanje nisu imale konkretan odgovor. 

- Vjerujem da ljudsko biće ne može učiniti to što je učinjeno. Takvi monstrumi zaslužuju najgore. Imam kućne ljubimce, ostavljene mačke koje su ljudi ostavili na cesti - izjavila je jedna prosvjednica koja je na okupljanje došla s transparentnom "Trovača otrovati". 

Jedini odgovor koji su dobili bio je od Ivana Sesara iz veterinarske službe koji je objasnio da su razni uzorci poslani u razne laboratorije, a da se prvi rezultati očekuju već u ponedjeljak ili utorak. 

Nakon prosvjeda na trgu građani su se uputili i ispred zgrade policije. 

Podsjetimo, na puno lokacija u Osijeku se nalaze nove hrpe supstance koja se smatra otrovnom za životinje, a panika je sve veća jer bi otvor mogao biti opasan i za ljude, posebice malu djecu. I sam gradonačelnik, koji nije prisustvao na prosvjedu, pozvao je na brže rješavanje problema prije par dana. 

Uginule životinje su, kao i pronađene supstance, poslane na toksikološke analize ne bi li se saznalo više o samom otrovu. Mnogi smatraju da se radi o više počinitelja obzirom da se otrov nalazi po cijelom gradu te se svakodnevno pojavljuje na novim lokacijama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 291
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina