Obavijesti

News

Komentari 150

Osječka policija smiruje: Nije otrov, bijela tvar je zapravo sol

Osječka policija smiruje: Nije otrov, bijela tvar je zapravo sol

Provedenim toksikološkim analizama u materiji dostavljenoj na vještačenje nije utvrđena prisutnost otrovnih tvari, priopćila je osječka policija

VIDEO

Iz PU osječko-baranjske priopćili su da je ispitivanje uzorka sumnjivih tvari koje su posljednjih dana dojavljivali građani Osijeka i okolice pokazalo da je riječ o kuhinjskoj soli. 

Šok u Osijeku: U cijelom gradu ugibaju golubovi, otrovani su?
Šok u Osijeku: U cijelom gradu ugibaju golubovi, otrovani su?

- Uzorci materije proslijeđeni su u Centar za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu. Provedenim toksikološkim analizama u materiji dostavljenoj na vještačenje nije utvrđena prisutnost otrovnih tvari, već je utvrđeno da se radi o natrijevom kloridu, odnosno kuhinjskoj soli. O svemu navedenom obavijestit ćemo nadležno državno odvjetništvo. Ovim postupkom policija je otklonila mogućnost da je tvar, koja je izuzimana po dojavama građana, otrovna tvar - priopćili su. 

Truju pse i golubove? 'Nemojte sami skupljati sumnjiv prašak'
Truju pse i golubove? 'Nemojte sami skupljati sumnjiv prašak'

Službe pozivaju Zagrepčane da ne šire paniku zbog 'nepoznate bijele tvari'

Zagrebačka policija potvrdila je da je na dojavu građana, koji su na ulici pronašli "nekakav prah", izašla na nekoliko mjesta i uzela uzorke koje je poslala na analizu, a mjerodavni u Gradu izvijestili su da se, prema vizualnom pregledu, radi o tvarima normalnim za gradski okoliš, poput hrane za mačke i žbuke, te su pozvali građane da ne šire paniku i pričekaju rezultate analize koja će pokazati ima li u toj tvari opasnih spojeva.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" na temelju dojave građana, koji vjeruju da je riječ o pokušaju trovanja pasa, uzeo je uzorke "nepoznate bijele tvari" za analizu i zamolio Zagrepčane da ne šire paniku i ne alarmiraju hitne službe bez valjanog razloga, priopćio je u utorak Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

"U skladu s informacijama s terena i vizualnim pregledom, uzorci povezani s dojavama građana odgovaraju tvarima koje su normalno prisutne u gradskom okolišu, poput hrane za mačke, ostataka žbuke, rastopljenog papira i slično. Ipak, bitno je napomenuti da zbog mogućeg utjecaja vremenskih uvjeta na uzorke, prisutnost opasnih spojeva za život ljudi ili životinja bit će moguće isključiti nakon konačne provedbe analize. Molimo građane Zagreba da ne šire paniku i ne alarmiraju hitne službe bez valjanog razloga", priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Iz zagrebačke Policijske uprave rečeno je za Hinu kako je policija na dojavu građana da su pronašli "nekakav prah" nekoliko proteklih dana izašla na nekoliko mjesta u Zagrebu, a najviše u Novom Zagrebu. Danas je, kažu u policiji, bilo već nekoliko dojava.  

Policija je uzela uzorke tog praha i poslala ih na vještačenje te je obavijestila sve mjerodavne službe, istaknuli su u zagrebačkoj Policijskoj upravi. 

Mediji su objavili da se "bijeli prah", zbog kojeg su u nedjelju Osječani prosvjedovali optužujući mjerodavne službe za neučinkovitost zbog trovanja životinja u gradu, pojavio zadnjih dana i u zagrebačkim kvartovima. Na društvenim mrežama osvanule su objave uplašenih vlasnika pasa, koji upozoravaju sugrađane da paze na djecu i ljubimce jer su pronašli hrpice bijelog praha, a neki javljaju da su im psi završili na hitnoj skrbi veterinara. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 150
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a