Obavijesti

News

Komentari 71

Oslobodili dr. Diklića: Nije kriv za smrt desetero pacijenata...

Oslobodili dr. Diklića: Nije kriv za smrt desetero pacijenata...

Diklića je odvjetništvo teretilo za čak 12 kaznenih djela, među ostalima i za smrt čak 10 pacijenata. Sutkinja Općinskog suda u Bjelovaru je presudila da nije bilo dovoljno dokaza...

VIDEO

Ova oslobađajuća, nepravomoćna presuda kod mene nije izazvala nikakav trijumfalizam i smireno čekam da sutkinja napiše obrazloženje presude, kratko je za 24sata izjavio Davorin Diklić, bjelovarski kirurg i nekadašnji ravnatelj bjelovarske Opće bolnice nakon maratonskog suđenja koje je bilo zatvoreno za javnost i rezultiralo nepravomoćnom oslobađajućom presudom koju je sutkinja Ivanka Zeman u četvrtak usmeno objavila na Općinskom sudu u Bjelovaru.

U svom kratkom usmenom obrazloženju sutkinja je navela kako nije bilo dovoljno dokaza za osuđujuću presudu.

Diklića je odvjetništvo teretilo za čak 12 kaznenih djela, od kojih da je kriv za smrt čak 10 pacijenata. Nakon 50-tak rasprava, saslušanja velikog broja svjedoka i analize brojnih vještaka, dovršeno je suđenje koje se rasteglo na godinu i pol dana. Stoga uz Diklića s nestrpljenjem obrazloženje očekuju i obitelji pokojnika na kojima se temeljila golema optužnica.

Prema riječima glasnogovornice Sandre Knok – Čanić ovakvim raspletom najmanje je zadovoljno Općinsko državno odvjetništvo te je najavila žalbu čim dobije presudu u pisanom obliku. O žalbi će se izjasniti Županijski sud koji može potvrditi oslobađajuću presudu, čime ona postaje pravomoćna ili ju ukinuti i vratiti na ponovni postupak. 

Podsjećamo, odvjetništvo je prije sedam godina pokrenulo postupak protiv dr. Diklića, koji je neko kraće vrijeme proveo i u pritvoru. Teretili su ga da je od 2003. do kraja 2009. godine kao liječnik 'primjenjivao očito nepodobna sredstva i načine liječenja te uopće nesavjesno postupao tako da je zbog njegovih liječničkih pogrešaka kod dvoje ljudi teško narušeno zdravlje, a u deset je slučajeva prouzročena smrt'. Uz zatvorsku kaznu odvjetništvo je tražilo da se Dikliću uzme licenca i zabrani rad u kirurgiji na 10 godina. Diklić se nakon doktorske specijalizacije vratio u bjelovarsku Opću bolnicu gdje je sve vrijeme zaposlen kao glavni abdominalni kirurg. 

Ivan Koščević (52) iz Velikog Grđevca kraj Bjelovara, nakon prometne nesreće 2004. godine završio je u bjelovarskoj Općoj bolnici, među ostalim zbog vanjskog prijeloma lijeve noge. U to vrijeme Diklić je bio v.d. ravnatelja bolnice i šef kirurgije. Zbog komplikacija nakon operacije u Bjelovaru te dva pokušaja spašavanja noge u zagrebačkoj Traumatološkoj bolnici, Koščeviću su ipak morali amputirati nogu.

Pravomoćnom sudskom presudom bjelovarska Opća bolnica morala mu je isplatiti 366.000 kuna sa zateznim kamatama i Koščević je dobio doživotnu mjesečnu rentu od 900 kuna.

Protiv Diklića je tužbu digla i Ružica Crnov (47) iz Bjelovara zbog smrti supruga nakon rutinske operacije čira na želucu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa