Obavijesti

News

Komentari 17

Najmanje 13 poginulih u padu žičare na sjeveru Italije

Najmanje 13 poginulih u padu žičare na sjeveru Italije

Najmanje 13 ljudi poginulo je u padu žičare u sjevernoj Italiji, blizu jezera Maggiore. Spasilačke službe stigle su na mjesto nesreće, koje je teško pristupačno zbog guste šume

VIDEO

Žičara je pala u blizini jezera Maggiore na sjeveru Italije, usmrtivši najmanje 13 ljudi, priopćila je alpska spasilačka služba. Prema talijanskim medijima, kabina je pala s kabela u blizini vrha planine Mottarone, a u kabini je navodno bilo 15 ljudi.

Corriere Della Serra piše kako je dvoje djece, koja navodno imaju 9 i 5 godina, u kritičnom stanju odvezeno helikopterom hitne pomoći u bolnicu Regina Margherita u Torinu.

Mlađe dijete, dječak, zadobio je traumu glave, torakoabdominalnu traumu i prijelome donjih udova, ali još je pri svijesti, piše Sky Italia.

Pokušaje spašavanja otežava što je kabina pala u šumu na nepristupačnom području, a na terenu su vatrogasne ekipe, helikopteri, policija i gorski spasilački timovi. Vatrogasno vozilo prevrnulo se na putu prema mjestu nesreće, ali nije bilo ozlijeđenih.

Fotografija olupine koju je snimila talijanska vatrogasna postrojba pokazuje zdrobljene ostatke žičare na proplanku u blizini vrha planine.

- Kablovi su na tom mjestu posebno uzdignuti od zemlje - rekao je Walter Milan, glasnogovornik alpske službe za spašavanje.

Dodao je da je linija zatvorena 2014. godine zbog obnove vrijedne 4,4 milijuna eura prije ponovnog otvaranja 2016. godine, a ove godine ponovno je otvorena tek 24. travnja nakon što su popustila ograničenja zbog korone.

- Užasna tragedija, već sam razgovarao sa županom i ravnateljem Vatrogasne zajednice i Civilne zaštite. Pokušavamo shvatiti što se dogodilo, ali ovo je uistinu užasna tragedija - rekao je ministar održive infrastrukture i mobilnosti, Enrico Giovannini.

Žičara povezuje Stresu na obali jezera Maggiore do vrha Mottarone, na oko 1491 metara nadmorske visine, a vožnja traje oko 20 minuta sa zaustavljanjem u sredini.

Mnogi se još sjećaju kako je 2001. godine trebalo spasiti 40 turista nakon što je kapsula zapela neposredno nakon izlaska iz terminala u Stresi.

Na vrhu Alpyland nalazi se mali zabavni park s dječjim toboganom s pogledom na slikovito jezero i okolne Alpe u talijanskoj regiji Pijemontu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu