Obavijesti

Promo sadržaj

Osnažite svoj mozak na prirodan, neškodljiv način

Osnažite svoj mozak na prirodan, neškodljiv način
2

U zdravom tijelu - zdrav duh dobro je poznata izreka, a svi ćemo se složiti kako je pored zdravlja sve drugo manje važno

Savjeti o očuvanju zdravlja tijela lako se pronalaze, ali vitalnosti uma i zdravlju mozga se nepravedno pridaje manje pozornosti. Mozak je čovjekov najvažniji organ, upravlja čitavim organizmom, a iako prosječno teži oko 1,4 kilograma ili samo oko 2% mase tijela, mozak troši preko 20% ukupne energije. Kako bi ispravno funkcionirao, za mozak je važno da u svoj organizam unosimo kvalitetne hranjive tvari. 

Iako suvremeni način života često ne ostavlja dovoljno vremena za brigu oko unosa kvalitetnih nutrijenata, današnje vrijeme uz tehnološki napredak i golemu bazu ljudskog znanja donosi i brojne prednosti.

Danas su nam dobro poznati mnogi mehanizmi funkcioniranja mozga i znamo koji elementi pozitivno utječu na rad mozga, stoga smo u mogućnosti i proizvesti vrhunsku suplementaciju za pomoć funkcijama mozga.

Upravo tako je nastala Alimenta®, potpuno prirodni dodatak prehrani koji na siguran način poboljšava kognitivne funkcije i podupire ispravno funkcioniranje mozga i živčanog sustava. 

Alimenta® sadrži visokokvalitetan ekstrakt Ayurvedske biljke Bacopa monnieri koji dokazano pospješuje memoriju, fokusiranost, koncentraciju, procesuiranje informacija i učenje, upravo ona područja kognicije koja najviše slabe s dobi.

 

Kome je Alimenta® namijenjena? 

Pozitivne učinke Alimente® osjetit će svi odrasli korisnici. 

Studenti i profesionalci će se lakše koncentrirati, lakše pamtiti i postati produktivniji.
 

Korisnicima u trećoj dobi Alimenta®  će poboljšati kognitivne sposobnosti, umanjiti senilnost i poboljšati komunikacijske sposobnosti. Zbog svojeg biološki potentnog učinka na mozak, Alimenta®  se primjenjuje i kao prirodna komplementarna podrška kogniciji kod Alzheimerove i Parkinsonove bolesti.

 

Kako Alimenta® djeluje?

Aktivni sastojci Alimente® znanstveno dokazano pozitivno djeluju na kognitivne, psihološke i moždane funkcije. Glavni sastojak, ekstrakt biljke Bacopa monnieri povećava dostupnost acetilkolina u mozgu, neuroprijenosnika uključenog u procese mišljenja, pamćenja i učenja, koji je dokazano deficitaran u demenciji. Osim toga, Bacopa štiti neurone od oštećenja i pospješuje prokrvljenost mozga. Vitamini B6, B12 i folna kiselina, odnosno vitamin B9, dokazano doprinose normalnoj psihološkoj funkciji, Cink dokazano doprinosi normalnim kognitivnim funkcijama, a Selen dokazano doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Kombinacija aktivnih sastojaka Alimente® postiže sinergijske učinke i brzo djelovanje.

Saznajte više na Alimenta.life.

Kakvu kontrolu kvalitete provodi Alimenta®?

Kontrola kvalitete je najvažniji dio proizvodnog procesa Alimente®.

Kvaliteta svakog pojedinačnog sastojka se kontrolira u kontrolno – analitičkom laboratoriju i za svaki sastojak se izdaje certifikat analize. Proizvodni proces je osobito nadziran, primjenjuje najviše profesionalne standarde u skladu sa smjernicama Dobre proizvođačke prakse (GMP), prema načelima HACCP sustava i ISO certifikatima za sustav upravljanja kvalitetom medicinskih proizvoda.
Glavni aktivni sastojak Alimente je biološki najpotentniji ekstrakt biljke Bacopa monnieri, proizveden metodom koja jamči najvišu moguću kvalitetu i zastupljenosti aktivnih spojeva Bakozida A i B u količini koja prelazi 50%.

Alimenta® je razvijena u Hrvatskoj i proizvodi se u Hrvatskoj, odobrena je od strane Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i dostupna je u ljekarnama.


Alimenta®

alimenta.life

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.