Obavijesti

News

Komentari 144

Osobenjak sa stilom: Panta je umjesto kuće odabrao pećinu

Osobenjak sa stilom: Panta je umjesto kuće odabrao pećinu
7

Iako često radi za opće dobro i pomaže sumještanima, Panti Petroviću iz Srbije govore da je lud. Smiju mu se jer je za svoj dom, umjesto kuće, odabrao pećinu

VIDEO

Panta Petrović (63) iz Pirota na jugu Srbije posljednjih sedam godina uglavnom živi u pećini iznad Gradašničke rijeke, a ispod Midžora, najvećeg vrha Stare planine.

- Ovo je život, ovo je uživanje, ovo je ljepota! Ja i životinje u prirodi, a nigdje u blizini nikakvog poštara. Nema računa za ništa! - uzviknuo je Panta. 

Kad nije u pećini, onda boravi u svojoj daščari na 16 metara visine u krošnji vrbe u središtu Pirota. Panta ima dvije kuće, ali u njima boravi vrlo rijetko. Za dobrobit grada pretvorio ih je u “etnodomove” te je u njih iz okolnih sela donio starudije starije od 200 godina i izložio ih kao u muzeju.

Ja se hranim voćem, gljivama. Ništa mi ne fali. Životinje su mi prijatelji

- Kažu mi ljudi: ‘Ludi Panta’. I smiju mi se jer sam poseban. No ja se svima takvima smijem jer su svi oni jednaki - govori Panta. 

Radi na česmi koja će Piroćancima omogućiti pristup izvorskoj vodi. Pored česme privodi kraju četvrti most preko Gradašničke rijeke. Nezaposlen je i hrani se u pučkoj kuhinji, a hranu dijeli sa životinjama koje je spasio iz nevolje. Kad izlazi u grad, sjeda u kočiju na kojoj piše Ekotaksi, a vuče je magarac. Prije nekoliko dana je iz planine spasio malenu divlju svinju koja se lagano već pripitomljuje.

Moj magarac se zove Ivica i Marica, a imam još psa Vuleta i gavrana Gašu

- Ja se hranim voćem, gljivama, ništa mi ne fali. A ako mi netko nešto da, onda to dajem mojim životinjama. One su mi najbolji prijatelji - govori Petrović.

Pećinski raj čuva golemi kavkaski ovčar. Smatra se i majstorom za žene jer s njih šest ima šestero djece. Nijednu nije uspio dovesti u pećinu ni u “Pantin čardak ni na nebu ni na zemlji”, kako u Pirotu zovu njegovu daščaru.

Ne treba mi struja. Nemam adrese pa mi ne dolaze ni računi

- Trebalo mi je dva mjeseca za podići kuću na stablu, a utrošio sam 25 kilograma čavala, dvije traktorske prikolice greda i prikolicu stabljika kukuruza. U kući imam sve što mi treba - stol i stolice, krevet, ali ne i struju. Kao ni pećina, tako ni moj čardak nema adresu pa nemam ni računa - kaže Panta Petrović.

On je i predsjednik lokalnog humorističkog društva Stara planina, a u vrlo gledanom filmu “Ivkova slava”, snimanom u Pirotu, glumio je kao naturščik čak nekoliko uloga.

Žene ipak ne žele u spilju

Sretan i zadovoljan svojim načinom života, Panta se hvali kako je kod žena imao uspjeha, ali ni jednu nije uspio nagovoriti da se doseli k njemu. Nije rekao posjećuje li ga njegovih šestero djece. Smatra kako su mu najbolji prijatelji životinje, s kojima dijeli hranu i skromni životni prostor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 144
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...