Obavijesti

News

Istočni Tirol za skijanje i planinski odmor po mjeri

Istočni Tirol za skijanje i planinski odmor po mjeri
5

Netaknute visoravni Istočnog Tirola prekrivene snijegom veliko su sastajalište svih ljubitelja zimskih sportova

Tu dolaze svi, od skijaša početnika preko nordijskih trkača do onih koji vole hodati po snježnim krajevima.

Potrošene staze? Nikad!

Skijaška područja istočnog Tirola spadaju u posebne zimske preporuke u austrijskim Alpama. Stoga ovdje nema gužvi i stresa zbog velikih zabava kao ni dugih redova čekanja na vučnici. Što možete pronaći ovdje? Jako puno snijega, prekrasni planinski prizori i izvanredno kvalitetne staze za cijelu obitelj, od početka prosinca sve do travnja. I snowboarderi i freerideri uživat će u izvanredno pripremljenim zabavnim parkovima i netaknutim stazama u dubokom snijegu. Skijaška propusnica Skihit vrijedi za sva skijaška područja u Istočnom Tirolu i posebno je prikladna za cijelu obitelj. Iskreno, gdje na svijetu i 18-godišnjaci plaćaju cijenu za djecu osim ovdje u Austriji. 

Grossglockner Resort je najveći i najpoznatiji među sedam skijališta u Istočnom Tirolu s ukupno 41,6 kilometara staza. Idealni dan skijanja započinje na istočnim padinama u Kalsu. Na vrhu Blauspitze, četiri, pet sportskih dolinskih spustova, a zatim gondolom do Adlerloungea na 2 621 m. Uživajte promatrajući preko 60 vrhova iznad tri tisuće metara. Zatim krenite na zapadne padine Matreia s legendarnim dolinskim spustom, nakon kojeg će vam se dobro ugrijati nožni mišići. Sve do travnja gosti mogu uživati na pistama Grossglocknera, koji je s 3 798 metara najviša planina Austrije. Tada se možete do mile volje rekreirati po skijaškoj stazi.

Ako netko iz staze želi odmah krenuti u shopping, idealno mjesto za to je Lienz. U središtu istočnog Tirola s njegovim prekrasnim lokalima u južnjačkom stilu možete birati između skijališta s ukupno 37 kilometara spusta – suncem okupanog Zettersfelda s njegovim južnim padinama i planinskim ležaljkama ili izazova za prave sportaše na Hochsteinu. 

Tko u skijalištu St. Jakob izađe iz Almspitz vučnice, skroz do 2 525 metara, neće nikada poželjeti otići. Duboko udahnite i krenite jednom od brojnih crvenih staza koje su tako dobro pripremljene da na njima treniraju i skijaške zvijezde. Maleni skijaši užitak će naći u skijaškom parku za djecu s vlastitom vučnicom za vježbanje i „Čarobnim tepihom“, a u skijaškom vrtiću bit će im nezaboravno. Posebnost: Dugački dolinski spustovi. Onaj tko krene sa samog vrha, do dolinske stanice suvremenih gondola za šestero ljudi na 1 400 metara uživat će u nezaboravnoj vožnji s preko 1 100 visinskih metara razlike. 

Ugodan i suncem obasjan skijaški centar Hochpustertal u Sillianu privlači svojim 22,4 kilometara staza. Ovdje se i mladi puni energije mogu potpuno predati izazovima parka Yellowsnow, a u međuvremenu se mogu opustiti u Bubble-vučnici za 6 osoba s grijanim sjedalicama do vrha 2 407 metara visokog Thurntalera. Posebna preporuka za obitelji je Golzentipp u Obertilliachu, takozvanom „James Bond selu“. Udobna gondola za 10 osoba, koja prevozi goste izravno iz slikovitog sela sa zaštićenim prastarim Drvenim kućama do snijegom prekrivene skijaške planine. Na gotovo 13 kilometara staza koje su idealne za početnike nitko se ne može izgubiti – jer tko se dvaput spusti, tog ste već sigurno vidjeli ranije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu