Obavijesti

News

Komentari 50

Ostali bez svega: Iz poplave je spašavao sina starog 15 dana

Ostali bez svega: Iz poplave je spašavao sina starog 15 dana
8

Voda je uništila podstanarski stan obitelji Vlah u Poreču. Pobjegli su u stan iznad njih, ali iz njega moraju brzo izaći jer se podstanar brzo vraća, a oni nemaju kamo

VIDEO

Zbog vode koja je usljed nevremena u Poreču prodirala u stan nevjerojatnom brzinom jedino mi je preostalo da uzmem svog 15 dana starog sinčića Erika i drugog sina Endija (7) i pobjegnem.

Voda je prodrla u stan jer su ivičnjaci na cesti preniski, na što sam ranije upozoravao predstavnike gradskih vlasti. Sve nam je uništeno, a moja supruga koja se tek porodila je očajna. Nisam imao izbora već sam morao provaliti u stan na katu kuće, jer susjed podstanar je trenutno u Sloveniji - rekao je još pod šokom Sebastian Vlah (34) iz Poreča. Sve se, kaže, dogodilo jako brzo u petak oko 13.15 sati. Nakon vodene “bombe”koja se s neba sručila na Poreč, bujica vode odjednom se sručila, najprije u garažu na adresi Lovrečka 13, a potom i podstanarski stan u kojem Sebastian s obitelji živi već 2 godine.

Stan u kojem živi je metar i pol ispod razine ceste, pa je,rekao je, to pogodovalo bujicama vode da lako prodru u stan. Nije mogao vjerovati što se događa. Beba je u tom trenutku spavala,a on i supruga su bili kod kuće.

- Od šoka nisam znao što ću. sobe moje djece su potpuno uništene. Stvari su natopljene vodom i osjeća se nesnosan smrad zbog vlage. Nešto smo uspjeli spasiti, ali ne puno.Šteta je velika, a nadam se da ću u ponedjeljak razgovarati s predstavnicima grada kako bi mi pomogli, jer u obitelji samo ja radim. Stvari su plivale po stanu, a sve što sam uspio spasiti sam podignuto na veću razinu ako opet dodje poplava - požalio se. Prijatelji su mu posudili dva stroja za ispumpavanje vode, na što im je zahvalan. Nakon bujice je odmah zvao vatrogasce i sa nekolicinom prijatelja i sam krenuo ispumpavati vodu.

- Bio je taj dan potop u Poreču i jako puno intervencija, tako da su vatrogasci došli kad su mogli. Onda je krenuo drugi val bujice u stan i vidio sam da nemam što više tražiti.

Stvar je bila hitna. Uzeo sam obitelj iz kuće i provalio u gornji stan.

Javio sam tom susjedu što sam učinio i on mi je izašao u susret kao i vlasnik stana. Problem je što se podstanar iz tog stana brzo vraća, a ja nemam kuda. Nikada nisam doživio takvo nevrijeme u svom životu - rekao je.

Ugostitelj je po struci te, kaže, radi po cijele dane.

- Ne znam kako ću sve to financijski podnijeti jer su prihodi takvi kakvi jesu. Sva sreća da su mi djeca dobro. Sinčić koji je tek prije nekoliko dana ugledao ovaj svijet morao je kroz sve to proći. Hvala dobrim ljudima koji su nam do sada pomogli, posebno mojim prijateljima - rekao je na kraju.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...