Obavijesti

News

Komentari 33

Ostao je zarobljen: Gojka (52) zatrpalo osam tona kukuruza...

Ostao je zarobljen: Gojka (52) zatrpalo osam tona kukuruza...
1

Mnogi Križevčani sa zaprepaštenjem su primili tužnu vijest da je njihov sugrađanin Gojko Đurašević Joe (52), jedan od popularnih lokalnih sportaša, tragično poginuo u petak u spremniku za žitarice u Križevcima

VIDEO

Kako doznajemo, imao je licenciju za čišćenje silosa i tim se poslom bavio 20-ak godina. U prostor je ušao na šestom katu zgrade u Bjelovarskoj ulici i polako počeo skidati stijenke drobljenoga kukuruza. Uz sebe je imao malenu motornu pilu te pomoćni alat, koji su poslije pronašli spasioci.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:14

Iz policije su naveli da ga je kukuruz zatrpao između 15.35 i 16.10 sati u spremniku visokom 18 metara. Iz još nepoznatog razloga poklopilo ga je oko osam tona smjese. Preminuo je na mjestu nesreće. S obzirom na to da je imao jako puno iskustva u tom poslu, istražitelji pretpostavljaju da mu je nešto palo te se spustio užetom do dna kako bi to pokupio. Nakon urušavanja radnici su odmah pozvali vatrogasce JVP-a Križevci, koji su došli do ulaza u silos. Pronašli su Đuraševićevu opremu i uže, ali njega nisu vidjeli od velike količine kukuruza. Uz pomoć radnika polako su ispuštali dio po dio mljevenog zrnja kako bi došli do nastradalog muškarca. Otkrili su ga tri metra od dna. Opasnosti su i dalje vrebale, pa su u pomoć pozvali ekipu Hrvatske gorske službe spašavanja iz Koprivnice. U prvom pokušaju pukao im je dio opreme jer je na tijelu i dalje bilo previše kukuruza. Ponovno su ispustili dio zrnja kako bi izvukli tijelo. Koliko je zahtjevna bila akcija izvlačenja, svjedoči i podatak da su sve završili tek oko 22 sata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Očevid je vodila zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru uz policajca iz Križevaca i inspektora zaštite na radu Državnog inspektorata. Tijelo nastradalog su prevezli na Odjel patologije u Opću bolnicu Bjelovar. Ondje će utvrditi je li muškarac poginuo od gnječenja ili se ugušio u prašini.

Inače, pokojni Joe bio je jedan od osnivača Paraglajding kluba Feniks, a volio je i planinarenje. Upravo zbog te strasti prema penjanju povremeno je honorarno radio i na čišćenju objekata poput silosa u Križevcima. Taj posao odrađivao je čak i u susjednoj Sloveniji.

Njegovi poznanici s kojima smo razgovarali kazali su nam kako je uvijek bio vedre naravi. Bio je zaljubljenik u Kalnik i potkalnički kraj, u kojem je živio u naselju Šopron. Pokušali smo kontaktirati i tvrtku u kojoj je čistio betonski silos, ali nam se tijekom subote nitko nije javljao.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a