Obavijesti

News

Komentari 20

Ostavili je da se sama porađa u ćeliji, vrištala je od jakih bolova

Ostavili je da se sama porađa u ćeliji, vrištala je od jakih bolova
1

Trudnica iz Colorada prošla je tešku fizičku, ali i emocionalnu agoniju dok je na svijet donosila svog sina. Potpuno sama i napuštena i malenoj ćeliji, vrištala je od bolova dok se porađala...

Diana Sanchez (26) iz američkog Colorada tužila je grad Denver nakon što su je ostavili satima da sama porađa svoju bebu u zatvorskoj ćeliji.

Osoblje je mirno na kameri gledalo što se događa i nisu ništa poduzeli što se tiče hitne medicinske pomoći ili stručne podrške, piše Vice.

Denverska policija uhitila je Dianu zbog krađe identiteta u srpnju 2018. godine, a kada je zaprimljena u okružni zatvor, službeno osoblje je znalo da je žena trudna više od osam mjeseci. U tužbi se navodi i to da se već tada nalazila u početnim fazama porođaja prema povijesti bolesti, u kojoj je stajalo da je riječ o trudnoći visokog rizika s mogućnošću ranog porođaja.

Kada je dobila kontrakcije, nitko nije reagirao, a tek kad joj je puknuo vodenjak, medicinska sestra joj je u ćeliju dodala tek jastučić.

Na snimci se može vidjeti kako je Diana, kada je shvatila da joj nitko neće, skinula donje rublje i počela vrištati od bolova. Nisu ga ni oprale, ni osušile, niti zagrijale, očistile sluz, primijenile antibiotike ili antiseptičke kapljice, ili pružile bilo kakav standardan tretman nakon rođenja djeteta, navodi se u tužbi gdje se navodi i da nisu imale standardan opstetričko-ginekološki komplet ni spremnu opremu potrebnu za rezanje pupčane vrpce.

Grad je pokrenuo istragu nakon poroda, no utvrđeno je kako su djelatnici zatvora učinili onoliko koliko su mogli. Nakon završene istrage Sanchez je 28. kolovoza ove godine odlučila podići tužbu.