Obavijesti

News

Komentari 41

R. Ostojić: Treba uvijek biti spreman, čak i za rat klanova

R. Ostojić: Treba uvijek biti spreman, čak i za rat klanova
1

Mi smo srećom zemlja koja je u prošloj godini zabilježila najmanji broj ubojstava u povijesti, njih 35, rekao je ministar Ostojić dodajući da sustav funkcionira

VIDEO

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić za Dnevnik Nove TV komentirao je likvidaciju Vinka Žuljevića Klice, koji je ubijen prije dva dana nasred ceste u zagrebačkim Sesvetama. Ostojić je u intervjuu rekao kako je Hrvatska sigurna zemlja, u kojoj sustav funkcionira. 

Ostojić kaže da svaka zemlja, pa tako i Hrvatska, može biti izložena situacijama kao što je takvo ubojstvo. 

- Mi smo srećom zemlja koja je u prošloj godini zabilježila najmanji broj ubojstava u povijesti, njih 35 što je, kada usporedite s godinama kad sam bio ravnatelj policije – 101 ubojstvo, tri puta manje. Međutim, subjektivni osjećaj sigurnosti kod građana vam ovisi i o ovakvim događajima i nemilim scenama koje su se dogodile u Sesvetama. Ja vjerujem da policija radi sve sa svoje strane koliko god to može, u suradnji s USKOK-om, da riješi taj slučaj i to je najbolji način sprječavanja eventualnih novih događaja - rekao je.

Na pitanje postoji li mogućnost od eskalacije nasilja i rata klanova, Ostojić je rekao:

- U zadnjih pet godina takvih događaja nije bilo. Ja ne želim prejudicirati, uvijek treba biti pripremljen za takve vrste događaja. Ali ponavljam, Hrvatska je sigurna zemlja u kojoj sustav funkcionira, kako policija, tako i sigurnosne službe.

Kaže da sigurnosne službe vrlo teško mogu predvidjeti i spriječiti ubojstvo osobe koja je dio organiziranog kriminala. Ističe kako je u ovom slučaju puno važnije riješiti slučaj, nego nagađati o tome tko je sve eventualno mogao znati.

Što se tiče opasnosti od terorizma, Ostojić je rekao da je  Hrvatska  podigla stupanj pripravnosti. 

- To su već treće mjere od kad se dogodio teroristički napad u Parizu. Naime, putovi balkanske rute krijumčarenja oružja i svega onoga što služi terorizmu, ali jednako tako i aktivnosti skupina organiziranog kriminala jesu tema o kojoj želimo razgovarati jer želimo pomoći našim susjedima u uspješnosti te borbe. S obzirom da su bili čelnici Interpola i Europola zajedno s nama, jačanje Europola i njegovih kapaciteta, kao i Frontexa, sigurno će doprinijeti upravo borbi protiv terorizma.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...