Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Ostojić na sudu: Most je proveo ono što je Karamarko zaželio

Ranko Ostojić svjedočio je na Općinskom kaznenom sudu u sporu kojeg  je pokrenuo protiv Nikole Grmoje jer ga je optužio da je nakon izbora naredio praćenje čelnika Mosta

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
139 komentara

Bivši ministar policije Ranko Ostojić svjedočio je u srijedu na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu u sporu kojeg  je pokrenuo protiv glasnogovornika Mosta i zamjenika gradonačelnika Metkovića Nikole Grmoje jer ga je optužio da je nakon izbora naredio praćenje čelnika Mosta.

- Nikola Grmoja je svjesno iznosio iznosio neistine o praćenjuBože Petrova znajući da se radi o tračevima. Trebalo je nekoga diskreditirati i pripremiti sve za političke smjene u policiji i to je na kraju i realizirano. Ne može se na osnovi tračeva nekoga optuživati za teška kaznena djela jer optužba da sam ja kao ministar naredio nekakvo praćenje jest optužba za teško kazneno djelo - rekao je Ranko Ostojić dodajući kako nikada nije zloupotrijebio svoju funkciju te da je to potvrdio i USKOK.

Grmoja se izjasnio kako se ne osjeća krivim za klevetu, a iako još nije iznio svoju obranu, u sudnici je rekao kako je infromaciju o praćenju Petrova čuo od kolege Vitomira Šimića. On je to, pak, doznao od vlasnika zaštitarske tvrtke General Security, Enimarka Ponjevića, koji mu je rekao kako je u Sabor stigla anonimna predstavka da je bivši načelnik PNUSKOK-a Mario Bertina dao usmeni nalog da se čelnik Mosta prati, javlja Večernji list.

- Zanimljivo je kako su neki imali informacije o sadržaju anonimne predstavke prije nego što je to došlo do Sabora i prije nego što su to pročitali oni koji su to trebali pročitati - komentirao je Ostojić. Dodao je i to kako ga je ta optužba posebno uvijedila jer se osobno zalagao za izmjenu zakona kako se ne bi događalo da ravnatelj policije sam izdaje naloge za provođenje policijskih akcija. Bivši ministar naglasio je kako nije bio nadređeni niti Bertini, niti tadašnjem načelniku krim policije Vitomiru Bijeliću te tvrdi kako je njihov "šef" DORH koji im daje naloge da nešto naprave.

- Ako je moj cilj bio diskreditirati ljude da budu smijenjeni, kako onda objašnjavate činjenicu da HDZ ministru Vlahi Orepiću zamjera da je štitio vaše ljude - zanimalo je Grmoju.

- Tomislav Karamarko je više puta javno govorio koga treba smjeniti. Što je Karamarko zaželio, to je Most proveo - uzvratio mu je Ostojić.

Na sljedećeć ročištu svoje iskaze će dati Vitomir Bijelić i Mostovac Miroslav Šimić.

Možda vas zanima i ovo:
Message