News

Komentari 23

Ostojić: Testirao sam se, o svom nalazu ću izvijestiti javnost. I ostali kolege idu u izolaciju

Ostojić: Testirao sam se, o svom nalazu ću izvijestiti javnost. I ostali kolege idu u izolaciju

Kandidati Restart koalicije u 2. izbornoj jedinici, koji su bili u društvu sa SDP-ovcem kojem je potvrđena korona će se testirati. U Restart koaliciji razmišljaju hoće li prekinuti predizbornu kampanju...

Sljedeće dane, bez obzira na planirane predizborne aktivnosti, provest ću u samoizolaciji, potvrdio je potpredsjednik SDP-a i nositelj liste Restat koalicije za 2. izbornu jedinici Rajko Ostojić

Do ove odluke došlo je nakon što je potvrđeno da je predsjednik SDP-a Donja Dubrava Adriano Friganović inače zaposlen u KBC Zagreb pozitivan je na koronu, a dan prije nego što je doznao da je pozitivan sudjelovao na obilježavanju Dana antifašističke borbe sa brojnim SDP-ovcima u Sesvetama, gdje su polagali vijence na spomenik sesvetskim antifašistima i poginulim Sesvećanima u Domovinskom ratu.  

- Predsjednik SDP-ove organizacije Donja Dubrava Adriano Friganović izvijestio me jutros da je u četvrtak navečer dobio pozitivan nalaz na COVID-19 infekciju. Budući da sam s Adrianom u ponedjeljak, 22. lipnja, na dan Antifašističke borbe bio na polaganju vijenaca u Dotrščini i Sesvetama, kao odgovoran zdravstveni radnik i političar, bez obzira što se susret dogodio na otvorenom i nismo imali fizički kontakt, samoinicijativno sam, kako bi izbjegao bilo kakvu sumnju i ugrozu bilo koga, odlučio sljedeće dane provesti u samoizolaciji - navodi Ostojić u priopćenju. 

Naveo je da je tijekom dana pokušao kontaktirati nadležnu epidemiološku službu, no kako mu se nitko nije javljao na telefon, samoinicijativno je proveo testiranje, a o nalazu ću, kaže, izvijestiti javnost. 

- Kontaktirao sam i ostale kandidatkinje i kandidate s liste Restart koalicije u 2. izbornoj jedinici koji će se također tijekom dana testirati i sljedeće dane provesti u samoizolaciji - naveo je Ostojić.

Podsjeti je da je na početku tjedana proveo testiranje na koronu i nalaz je bio negativan.

- Razlog tog testiranja je činjenica da je među zaposlenicima redakcija gdje sam imao sučeljavanja bilo inficiranih te sam kao liječnik proveo testiranje kako slučajno ne bih doveo bilo koga u svom radnom i privatnom okruženju u opasnost - zaključio je Ostojić. 

Podsjetimo, na polaganju vijenaca 22. lipnja s Friganovićem i Ostojićem u društvu bili su kandidati Restart koalicije Domagoj Prica, predsjednik SDP-a Gornja Dubrava, Ines Kovačević, predsjednica SDP-a Brckovljani, Dragica Trumbetaš, predsjednica HSU-a Sesvete, te predsjednik SDP-a Sesvete Draženko Pandek.

U Restart koaliciji kažu kako razmišljaju hoće li prekinuti kampanju. 

Najčitaniji članci