Obavijesti

News

Komentari 17

Ostojić: Zatražio sam odgovore od DORH-a, SOA-e i VSOA-e

Ostojić: Zatražio sam odgovore od DORH-a, SOA-e i VSOA-e
1

Ranko Ostoji je zbog izjave Kolinde Grabar-Kitarović o korupciji u sigurnosno-obavještajnom sustavu zatražio od DORH-a, SOA-e, i VSOA-e odgovore je li prijavljeno to kazneno djelo.

VIDEO

 - Kao predsjednik Odbora zatražio sam od Državnog odvjetništva (DORH) da mi odgovori je li prijavljeno kazneno djelo, na koga se odnosi, koji su to podaci, te postupaju li prema tome. Hoće li DORH odgovoriti, to ćemo vidjeti - rekao je predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić na konferenciji za novinare.

Isto pitanje postavio je i Sigurnosno-obavještajnoj agenciji (SOA) kao civilnom tijelu i Vojnoj sigurnosno-obavještajnoj agenciji (VSOA).

 - Odbor ima funkciju nadzora nad radom sigurnosno-obavještajnih agencija i da dobijemo informacije o tome koji se postupci eventualno vode i o kojoj se situaciji radi. Kada kažete za jedan od najvažnijih dijelova sigurnosnog sustava da je korumpiran, onda u tom trenutku trebamo biti zabrinuti -  upozorio je Ostojić.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je na sučeljavanju kandidata za predsjednika na HTV-u da se "bori s korupcijom u sigurnosno-obavještajnom sustavu". Kasnije je pojašnjavajući izjavu optužila bivšeg ministra obrane Antu Kotromanovića, bivšeg predsjednika Ivu Josipovića i bivšeg premijera Zorana Milanovića da je takvu situaciju u sustavu naslijedila od njih.

Kotromanovića je optužila da je kao ministar zaštitio Ognjena PreostaDarka Grdića od zasluženog nečasnog otpusta zbog pronevjere u VSOA-i, što je nazvala korupcijom najvišeg reda.

 - Čelnica koja sustav optužuje da je korumpiran unosi nesigurnost među građane, a trebala bi sama biti faktor stabilnosti. Očekujem da vrlo precizni odgovori budu predmet sjednice odbora, da izvršimo nadzor i utvrdimo je li to istina ili nije -  poručio je Ostojić.

Kritizirao je Grabar-Kitarović ustvrdivši da pet godina njenog rada najbolje oslikava to što "nemamo niti jedan podatak da je bilo što riješila i bilo koju situaciju prijavila".

Aktualna predsjednica izvlači se da se slučaj Preost-Grdić odnosi na događaje iz vremena vladavine SDP-a i Zorana Milanovića, ali je zaboravila da se taj slučaj dogodio u vrijeme HDZ-ove vlasti, a u vrijeme Milanovićeve vlade stvar je odrađena i predana u ruke suda, kaže Ostojić.

 - Grabar-Kitarović traži da ljudi razumiju njenu želju da nosi kolače kriminalcima u zatvor i da je spremna pomilovati svakog tko joj odgovara, vjerojatno iz sponzorskih razloga, a pritom zaboravlja da u ovome slučaju pokazuje dvostruke kriterije i licemjerje jer ne poštuje presumpciju nevinosti -  naglašava Ostojić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...