News

Komentari 4

Osudili su dvojicu maloljetnika: Pokušali su ukrasti automobil

Iako su se „dobro“ opremili, ali ne baš provalničkim već alatom za poljodjelstvo i  unatoč golemim naporima da se odvezu Corsom bjelovarskih registarskih pločica to im nije pošlo za rukom

Dvojica maloljetnih mladića nepravomoćno su osuđena na uvjetne zatvorske kazne na koprivničkom Općinskom sudu jer su tijekom noći na 17. kolovoza pokušali provaliti u osobni automobil te ga odvesti. N.O. je zaradio pet mjeseci, dok je njegov partner G. B. dobio godinu dana zatvora, jer je već ranije osuđivan.

Iako su se „dobro“ opremili, ali ne baš provalničkim već alatom za poljodjelstvo i  unatoč golemim naporima da se odvezu Corsom bjelovarskih registarskih pločica to im nije pošlo za rukom. Prvo su rukama uhvatili bravu na vratima vozila, povlačili vrata, ali brava nije popustila. Stoga je N. O. vrata nastojao otvoriti služeći se kuhinjskom žlicom i staklenim poklopcem, ali mu to nije pošlo za rukom.

Drugo okrivljeni G. B. je isto kao i njegov kompanjon pokušao vrata otvoriti, ali ne pajserom, nego je u provalničku avanturu ponio metalnu motiku. Tako je patentirao i novi provalnički alat, motiku jer je drvenom držalicom razbio stražnje lijevo prozorsko staklo kroz koje je N. O. zavukao ruku i sa unutrašnje strane otvorio vrata vozila. Nakon što su savladali prvu prepreku i otvorili vrata automobila, G. B. kojemu je ovo bio prvi praktični nastup u krađi automobila, sjeo je na mjesto vozača, a partner na mjesto do njega.

G.B. je strgao plastiku ispod volana, a njegov po svemu sudeći mentor koji je već ranije osuđivan je pokušao upaliti motor spajanjem žica. Nakon nekoliko varijanti spajanja žica nisu uspjeli upaliti automobil. Nakon slabo odrađenog posla napustili su automobil i otišli u nepoznatom pravcu. Kako su imali alat i za poljodjelske poslove, možda su usput „okopali“ i koju njivu. Uz uvjetne kazne zatvora sud je dvojicu nespretnih kradljivaca osudio na plaćanje troškova postupka od 300 kuna, a još ih čeka i parnica kojom će vlasnik automobila tražiti štetu koju mu su mu napravili prilikom provale koristeći se inovativnim provalničkim alatom. Inače su obojica bez primanja i žive na teret roditelja. 

Najčitaniji članci