Obavijesti

News

Komentari 97

Osuđivani branitelj skinuo pečat sa stana u Zagrebu pa je pijan zaspao. U sobi našli i mrtvaca

Osuđivani branitelj skinuo pečat sa stana u Zagrebu pa je pijan zaspao. U sobi našli i mrtvaca

Zagrepčanin je odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, a već je osuđivan zbog nanošenja teške tjelesne ozljede i prijevare te je izdržavao kaznu od 2014. do 2015. godine

VIDEO

Općinski kazneni sud u Zagrebu digao je optužnicu protiv Zagrepčanina (55) koji je u listopadu 2022. u večernjim satima na Trešnjevci skinuo službeni pečat Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske s vrata stana u kojem je stanovao muškarac koji je preminuo. Odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata, a već je osuđivan zbog nanošenja teške tjelesne ozljede i prijevare te je izdržavao kaznu od 2014. do 2015. 

Opet neredi u Ateni. Huligan (18) teško je ozlijedio policajca
Opet neredi u Ateni. Huligan (18) teško je ozlijedio policajca

Kako piše u optužnici, službeni pečat stavljen je u veljači 2022. Muškarac je ušao i zaspao u stanu. Zatekli su ga policijski službenici VII. Policijske postaje Zagreb. 

Dakle, skinuo je službeni znak koji je ovlaštena osoba stavila radi osiguranja prostora i time je počinio kazneno djelo protiv javnog reda. U kaznenom nalogu se traži da se Zagrepčanina proglasi krivim te da mu se izrekne uvjetna osuda od pet mjeseci zatvora. Također se predlaže plaćanje troškova, u paušalnom iznosu od 40 eura. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osjetio je špagicu na vratima

Ispitan u svojstvu osumnjičenika Zagrepčanin je iznio obranu i odgovarao na pitanja. Naveo je da je u listopadu 2022. izašao iz noćne smjene iz doma za starije gdje radi kao njegovatelj i išao na piće s prijateljima.

Pokušaj ubojstva u Dubravi: Na ulici pucao na ženu i pobjegao. Ulovili su ga u istom kvartu
Pokušaj ubojstva u Dubravi: Na ulici pucao na ženu i pobjegao. Ulovili su ga u istom kvartu

'Cijeli dan proveo je po kafićima na Trešnjevci i kod Cibone. U sporni stan je došao navečer, gurnuo je ključ u bravu, a koji mu je prethodno dao pokojni vlasnik stana dok je još bio živ jer ga je redovito obilazio, a i skupa su stanovali dvije godine. S obzirom da je bio pijan toga dana, nije ni znao gdje je ni kako je došao na navedenu adresu. S obzirom da je bio mrak u hodniku, nije vidio natpis 'Stop!Policija', ali osjetio je špagicu, međutim nije se na nju obazirao, ušao je u stan i legao. Sutradan su ga probudili policijski službenici. Imao je dva ključa od stana, svoj i pokojnikov, a pošto je kolega preminuo dan prije, njegov ključ uzela je policija', piše u optužnici.  

Susjeda primijetila da fali pečat

Iz službene zabilješke o dojavi Policijske uprave zagrebačke, kao razlog intervencije, navedena je smrt vlasnika stana i sumnja na koronu. Dolaskom policijskih službenika na mjesto intervencije tamo je zatečen Zagrepčanin, i preminuli vlasnik stana, kojeg je zatekao kako leži u beživotnom stanju. Uskoro mu je pristigli mrtvozornik utvrdio smrt. Policiju je zvala susjeda koja je primijetila da je skinut službeni pečat. 

Kako navode sa suda, optužnica se ukazuje opravdanom i na zakonu utemeljenom, a s obzirom na sve navedeno smatraju da su ispunjeni uvjeti da se izda kazneni nalog. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće
POGINULA DVA MUŠKARCA

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće

Dvojica muškaraca starosti 33  i 39 godina vozili su se quadom i u jednom trenutku s ceste su sletjeli u rijeku Bednju. Obojica su smrtno stradala.

VIDEO Pogledajte najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu! Ova mrcina košta 350.000  €
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu! Ova mrcina košta 350.000 €

Najatraktivniji i najskuplji traktor izložen na sajmu je Fendt 942 Vario. Proljetni sajam u svom 25. izdanju prvi je put produljen na četiri dana. Jedna od atrakcija sajma su i Izidora i Izidor, zaštitnici ratara
VIDEO Zagrepčanka Ivana opet je hit u Gudovcu: Muški me se boje, a dolazimo i na sahrane!
POZIRA UZ MRCINE

VIDEO Zagrepčanka Ivana opet je hit u Gudovcu: Muški me se boje, a dolazimo i na sahrane!

GUDOVEC Ivana radi u tvrtki za organizaciju evenata. Kako nam je rekla lani, organiziraju sve, od vjenčanja do sprovoda, a otkrila je i kako je se muškarci boje. Ove godine pozirala je uz najskuplji traktor na sajmu - Fendt 942 Vario od 350.000 eura i kombajn Massey Ferguson 7345 S PL, kombajn prvi put izložen u Hrvatskoj koji vrijedi 240.000 eura