Obavijesti

News

Komentari 25

Mjesec dana istražnog zatvora za osumnjičene u aferi Janaf

Mjesec dana istražnog zatvora za osumnjičene u aferi Janaf
4

Prijedlog tužiteljstva da se istražni zatvor odredi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela sudac istrage je odbio, u zatvoru ostaju zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke

VIDEO

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor desetorici osumnjičenika u aferi Janaf zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Janaf 01:49

Prijedlog tužiteljstva da se istražni zatvor odredi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela sudac istrage je odbio, doznaje se iz izvora bliskih istrazi. Jedna osumnjičena osoba nakon ispitivanja u četvrtak navečer puštena je da se brani sa slobode.

Uz direktora Janafa, za kojega mediji tvrde da je bio obaviješten o uhićenju, istragom je obuhvaćen prvookrivljeni Krešo Petek, osnivač i stvarni voditelj poslovanja tvrtke Elektrocentar Petek koji je šefu Janafa i gradonačelnicima navodno davao mito kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.

Petekovi milijunski poslovi s državom trajali su godinama
Petekovi milijunski poslovi s državom trajali su godinama

Na upit jesu li osumnjičeni dobili informaciju o pokretanju cijelog procesa, Petekov branitelj Veljko Miljević je kazao da je on danas preuzeo obranu i da ne zna za takvu informaciju.

Zagreb: Odvjetnici izlaze iz zgrade Županijskog suda

- To se dogodilo u puno postupaka do sada, ali to zadnji znaju branitelji. Ali je vrlo lako ustanoviti u predmetima u kojima određeni stupanj važnosti i tajnosti, tko može znati za predmet, a tko ne može. Tih ljudi nema previše - kazao je Miljević.

Uz glavne aktere te korupcijske afere još se sumnjiče Vlado Zorić, Damir Vrbanc, Vatroslav Sablić, Vinko Grgić, Iva Šuler, Zvonko Maras, Tomislav Jelisavac, Mirjana Prodan, Katarina Gašparac i Ljubomir Perušić.

Što je Kovačević radio u stanu kojeg nema u kartici? Zatajio je još jedan stan u centru Zagreba
Što je Kovačević radio u stanu kojeg nema u kartici? Zatajio je još jedan stan u centru Zagreba

Uskok je u četvrtak navečer izvijestio da je istragu pokrenuo protiv 11 osoba koje tereti za trgovanje utjecajem, davanje mita, nezakonito pogodovanje zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tim nedjelima.

Uskok je istragu u aferi Janaf u petak proširio na HDZ-ovog gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića i SDP-ovog gradonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića nakon što im je Sabor ukinuo imunitet s obzirom da su obojica i saborski zastupnici.

Grgić je oko 15 sati uhićen u Novoj Gradiški, a nakon pretresa doma i drugih prostorija prenoćiti će u sjedište policijskog ureda za subijanje korupcije i organiziranog kirminaliteta (PNUSKOK) na zagrebačkim Oranicama.

Njegov suosumnjičenik Barišić, uhićen je ranije u petak kada je sam, nakon odluke o skidanju zastupničkog imuniteta, došao u sjedište PNUSKOK-a.

Tužiteljstvo će za Barišića i Grgića također tražiti istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage odlučivat će o pritvoru za Barišića i Grgića u subotu ujutro, doznaje se iz izvora bliskih istrazi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori