Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Možda će u zatvoru biti manje od mjesec dana, a možda dulje'

Glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković rekao nam je kako misli da će sudac Ivan Marković podnijeti kaznenu prijavu "protiv nepoznate osobe zbog plasiranja informacija u javnost"

Petorica osumnjičenih za silovanje djevojke proveli su noć u pritvoru nakon što ih je policija u četvrtak oko 18 sati počela dovoditi. U petak je pred sudom u Zadru krenuo i prosvjed. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković rekao nam je kako misli da će sudac Ivan Marković podnijeti kaznenu prijavu "protiv nepoznate osobe zbog plasiranja informacija u javnost". Podsjetimo, sudac Marković je u srijedu otvorio bolovanje i tražio policijsku zaštitu. Prije toga je mladiće pustio da se brane na slobodu uz mjere zabrane kontaktiranja s oštećenom i zabrane da joj se približavaju na udaljenost ispod 50 metara. 

Neki osumnjičeni žalili su se na sigurnosne mjere koje su im određene, među kojima je i zabrana približavanja žrtvi. Njihovi branitelji uložili su žalbe na rješenje o određivanju tih sigurnosnih mjera. No, žalba im nije uvažena.

Obilježavanje obljetnice pogibije Blage Zadre u Vukovaru ZGROŽENA SLUČAJEM Kolinda o silovanju: Kazne su u Hrvatskoj niske za ova zlodjela

U četvrtak su ih jednog po jednog osumnjičenog, svakih 20 minuta dovodili u pritvor. O svemu se ranije oglasilo i Županijsko državno odvjetništvo u Zadru. Donijeli su rješenje o provođenju istrage protiv petorice mladića zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv spolne slobode, prijetnje i tjelesne ozljede na štetu djeteta. 

- Obzirom na veliki interes vezan za kazneni postupak koji se vodi protiv petorice osumnjičenika zbog kaznenog djela silovanja maloljetnice, obavještavam Vas kako je danas 17. listopada 2019. godine izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru, a nakon zaprimanja žalbi stranaka, donijelo odluku u toj pravnoj stvari, vezano za istražni zatvor. Odluka je napisana i otpremljena strankama - priopćio je Visković.

Samo za kazneno djelo silovanja prijeti im kazna zatvorom između jedne i deset godina.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Svaka odluka suda podložna je kontroli putem žalbe. Žalbeno vijeće je utvrdilo nešto drugačije od suca istrage - rekao je Visković i dodao kako se to već prije događalo. Dodaje da sudac istrage ima oko 5-10 posto odluka godišnje bude preinačeno. 

Na pitanje je li dodijeljen novi sudac, Visković je rekao da sudac istrage u ovoj fazi ne vodi istragu, već nju vodi državni odvjetnik. 

- Obzirom da je sudac istrage na bolovanju, to ne znači ništa. Istragu će voditi državni odvjetnik, nema potrebe za novim sucem - rekao je. 

Visković je istaknuo da se istražni zatvor uvijek prvi put izriče na mjesec dana te da im je izreknut zbog opasnosti utjecaja na svjedoke. No, nije mogao reći koliko će dugo biti u istražnog zatvoru. 

- Možda manje, možda mjesec dana, možda dulje. To ovisi o dinamici njihovog ispitivanja - rekao je Visković. Na pitanje je li ispitana žrtva, istaknuo je da je tek zakazan termin za to te da će ispitati još nekoliko svjedoka. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Zbog zaštite identiteta žrtve nismo omogućili komentare pod tekstovima o ovom slučaju. Hvala vam na razumijevanju.

Možda vas zanima i ovo:
Message