Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Osumnjičenog za ubojstvo još traže, a obitelj čuva policija

Ubijeni Ivan pokopan je u subotu u 11 sati. Nešto kasnije počast mu je odalo nekoliko stotina pripadnika Torcide. Status u toj navijačkoj skupini 23-godišnjak je stekao još kao maloljetnik

Foto: Miranda Čikotić/Pixsell/Facebook

Dan nakon ubojstva Ivana Mate Blaževića, 23-godišnjeg pripadnika Torcide i studenta druge godine Pravnog fakulteta kojem se namjeravao ozbiljnije posvetiti, kažu njegovi poznanici, policija još traga za glavnim osumnjičenim N.G.J. (24).

POGLEDAJTE VIDEO:

Policija pred zgradom u Strožancu, gdje stanuje osumnjičeni za ubojstvo Ivana Mate Blaževića Reporter: Mario Matana

Posted by 24sata on 12. kolovoza 2017


Ispred stana u kojem živi u Strožancu, nekoliko stotina metara zračne linije od mjesta zločina u Stobreču, stoji policijskoj vozilo. Službenici MUP-a, koji su izašli iz "civilnog" Ford Focusa (ranije je na istom mjestu bila parkirana Škoda sa službenim oznakama), nisu tu zbog "sačekuše", kako bi uhvatili osumnjičenog mladića, već radi zaštite obitelji.

Foto: Mario Matana/24sata

Očigledno su u policiji procijenili da postoji mogućnost osvete. Osumnjičenog su inače potražili i u obiteljskoj kući u Rudi kod Trilja, no bez uspjeha. Iskusni istražitelj nam je kazao kako, unatoč "radnjama koje poduzimaju" kako bi pronašli N.G.J., zapravo očekuju da bi se mogao predati u ponedjeljak ili najkasnije u srijedu – gotovo sigurno s odvjetnikom, do kojih trenutno nije lako doći, dodaju.

Ivan Mate Blažević je na splitskom groblju Lovrinac pokopan u subotu u 11 sati, obitelj je željela tihi sprovod. Nešto kasnije se pored posljednjeg počivališta mladića okupilo više stotina Torcidaša, tako su odali počast Blatu, što mu je bio nadimak. Ugled u navijačkoj skupini je 23-godišnjak stekao još kao maloljetnik, odlazeći na gostovanja Hajduka po cijeloj Europi s vrlo malo novaca u džepu, no status "jednog od najvećih", kako je napisano u posveti na Facebook stranici Torcide, zaradio je ne progovorivši o drugim napadačima na Bruna Marića, iako je tri i pol mjeseca proveo u istražnom zatvoru. Nogometnog suca je u listopadu prošle godine, također u Stobreču samo nešto dalje, u restoranu Epetium, napala skupina maskiranih, a Marić je prošao s lakšim ozljedama. Ivana Matu Blaževića su uhvatili ostali gosti za stolom te ga zadržali do dolaska policije, a potom je u zatvoru čekao kraj istrage. Nedavno je i osuđen zbog tog napada na osam mjeseci zatvora, kaznu koja mu je presudom odmah zamijenjena radom za opće dobro, zbog ranije neosuđivanosti.

A prema našim informacijama, bez dosjea je i glavni osumnjičeni za ubojstvo. Susjedi koji poznaju 24-godišnjaka kazali su nam da s njim nije bilo problema u kvartu, dapače, da je bio dobar momak.

Još traže oružje

Kako je i zbog čega došlo do kobnog obračuna unutar i ispred kafića "Reket" na ulazu u Stobreču policija još uvijek istražuje te ispituje svjedoke. Zna se kako je došlo do naguravanja, svađa je započela u relativno maloj unutrašnjosti kafića u kojem je u petak ujutro oko 4,15 sati bilo 15-ak osoba. Tu noć je u Stobreču bila proslava sv. Lovre, organizirana je pučka fešta, dok se zabava u lokalu pored teniskih terena produljila u noć. Nastavila se na terasi, a nakon što je Blažević uboden, osumnjičeni se dao u bijeg. Iako je prebačen u splitsku bolnicu, ubod u srce nije mogao preživjeti... Istražitelji, unatoč detaljnoj pretrazi, nisu pronašli oružje s kojim je zločin počinjen.

Možda vas zanima i ovo:
Message