Obavijesti

News

Komentari 116

Otac (53) silovao maloljetnu kći: Dobio je 7 godina zatvora

SPLIT: Iskoristio je priliku kad su bili sami u stanu. Njegova kći je od šoka završila u bolnici. Majka je radila na Hvaru u tom razdoblju, ali sve je znala...

VIDEO

Na sedam godina zatvora osuđen je danas pred Županijskim sudom u Splitu 53-godišnji monstrum od oca: nepravomoćnom presudom proglašen je krivim zbog dva kaznena djela, rodoskvrnuća i silovanja kćeri.

U četvrtak je na optuženičkoj klupi bila i 45-godišnja majka djevojke, koja je također osuđena. Dobila je uvjetnu kaznu zatvora od godine dana, no neće iza rešetaka ako u periodu od dvije godine ne počini novo kazneno djelo. Dakle rok kušnje je dvije godine, a takvu uvjetnu kaznu je "zaslužila" jer nije prijavila kazneno djelo.

Prema tužiteljstvu, a sudsko vijeće za mladež Županijskog suda u Splitu se složilo s takvim opisom stvari, "znajući da je član obitelji počinio teško kazneno djelo na štetu djeteta i da bi prijavljivanjem bilo moguće puno lakše otkriti kazneno djelo i počinitelja, nije prijavila kazneno djelo sve do dana uhićenja počinitelja".

Kako je cijeli postupak bio zatvoren za javnost zbog zaštite identiteta tada 17-godišnje djevojke, o stravičnom slučaju možemo pisati vrlo ograničeno. Do presude je pak došlo gotovo točno godinu dana od podizanja optužnice splitskog Županijskog državnog odvjetništva. Horor se odvijao u Splitu u ljeto 2016. godine, i to u vrijeme dok je supruga optuženog radila na otoku Hvaru. 

Roditelj iz najgorih noćnih mora (rođen 1965. godine) je "tijekom kolovoza 2016. godine, želeći se spolno zadovoljiti, uporabom sile počinio kaznena djela na štetu djeteta (1999. godište) u stanu, a oštećenica je zbog doživljene traume hospitalizirana", dio je optužnice po kojoj je muškarac i osuđen. Iskoristio je priliku kada su bili sami u stanu u Splitu. Njegova kći je od šoka završila u bolnici, kod djevojke se javila depresivnost i anksioznost.

Foto: ilustracija 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.