Obavijesti

News

Otac je pokušao reanimirati bebu: 'Samo smo u jednom trenu vidjeli kola Hitne pomoći'

Otac je pokušao reanimirati bebu: 'Samo smo u jednom trenu vidjeli kola Hitne pomoći'

Policija provodi kriminalističku istragu o ozljeđivanju djeteta koje je u nedjelju popodne hitno prevezeno na Rebro i ne može samostalno disati. Ima edem mozga

VIDEO

Na području Turopolja u nedjelju oko 17.30 sati na zasad neutvrđen način došlo je do ozljeđivanja djeteta kojem je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gdje je utvrđeno da je dijete teško ozlijeđeno, priopćila je kratko jučer Policijska uprava zagrebačka. Dodaju da je kriminalističko istraživanje u tijeku. Detaljnijih informacija o slučaju službeno zasad nema.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI

Pokretanje videa...

video vijesti VIDEO

Kako nam je neslužbeno rečeno u bolnici, riječ je o novorođenčetu, u dobi od dva mjeseca, koje su primili u teškom stanju. Beba ne može samostalno disati te je jučer poslijepodne i dalje bila priključena na aparate za disanje. Ima i edem mozga, za koji je liječnicima teško reći kako je nastao. Potrebno je, kako kažu, pričekati još neko vrijeme da bi se postavila daljnja prognoza.

Prema informacijama liječnika, beba je bila reanimirana već kod svoje kuće, navodno ju je pokušavao oživiti otac nakon što je primijetio da je dijete klonulo, beživotno, i da ne plače. Pozvao je Hitnu pomoć, koja je nastavila s oživljavanjem, i uspjela je reanimirati srce djeteta. Dojenče, međutim, nije u stanju samo disati, informacija je iz bolnice.

Dojenče je ovisno o aparatima koji su preuzeli funkciju disanja umjesto samog organizma. Što se točno djetetu dogodilo, liječnici ne znaju, kratko samo odgovaraju kako se time bavi policija koja provodi kriminalističko istraživanje. Prema neslužbenim informacijama, roditelji su navodno policiji rekli da je dijete ispalo iz kolica. Riječ je o mladoj obitelji koja se u ulicu, odnosno zgradu u kojoj se reanimacija odigrala, doselila tek nedavno i žive tu kao podstanari, dok je vlasnik stana iz Zagreba.

U bolnici dodatno kažu da im je teško prognozirati kakvo će stanje novorođenčeta dalje biti. Napominju da zasad još nije moguće reći kako je edem mozga nastao i da treba još pričekati. Edem je oteknuće mozga koje može nastati iz brojnih razloga.

Kako doznajemo na terenu, u mjestu pored Velike Gorice, gdje se slučaj dogodio, mladu, nedavno doseljenu obitelj čine majka i otac, dvomjesečna beba koja je prevezena na Rebro i njezin brat, dječak u dobi od oko dvije godine. Susjedi su nam rekli da je obitelj u njihovoj zgradi svakako manje od mjesec dana, pretpostavljaju desetak. Došli su kao podstanari - kažu susjedi koje smo zatekli na adresi obitelji. Dodaju da nisu bili ni s kim od obitelji u kontaktu dosad, nisu ih poznavali niti puno viđali, osim ponekad majku u šetnji s bebom u kolicima i starijim dječakom, dok su znali vidjeti i oca kako se šeta s djecom. Prema neslužbenim informacijama, otac ima 24 godine.

U nedjelju poslijepodne susjedi su samo, kako su nam ispričali neki od njih, vidjeli kola Hitne pomoći pred svojom zgradom, dok oni s kojima smo razgovarali kažu da ništa drugo prije toga nisu čuli ni vidjeli. Jedna od susjeda koja stanuje blizu nove podstanarske obitelji, starija gospođa, rekla nam je kako ništa nije čula - nikakvu galamu ni plač djeteta.

Strava kod Velike Gorice: Beba ima nagnječenje mozga i na respiratoru je. Policija istražuje
Strava kod Velike Gorice: Beba ima nagnječenje mozga i na respiratoru je. Policija istražuje

Moraju proći najmanje 24 sata da se postavi bilo kakva prognoza, odnosno vidi kako je edem na mozgu eventualno nastao i što se dalje može očekivati, napominju liječnici. Dodaju da beba neće biti operirana, odnosno da za tim u ovom slučaju nema potrebe. Zasad ne mogu prognozirati ni to hoće li, i koliko još dugo, djetetu trebati aparat za disanje.

Edem ili oteknuće mozga može nastati zbog brojnih razloga, odnosno može biti posljedica neuroloških i drugih stanja. Manifestira se promjenom stupnja svijesti, usporenim radom srca, ritam disanja je narušen, nastaju promjene na očnim zjenicama. Kako unutar moždanog tkiva dolazi do porasta količine vode, prvo je nužno te količine smanjiti na uobičajenu, prihvatljivu razinu. Liječnici kažu da u slučaju stradalog djeteta operacija neće trebati, odnosno kratko navode samo da se nema što operirati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca