Obavijesti

News

Komentari 14

Otac optuženog za ubojstvo: Anica mi je umirala na rukama

Otac optuženog za ubojstvo: Anica mi je umirala na rukama
1

Mislim da je nije namjerno ubio, nije jednostavno takav tip. A da je bio imalo nasilan, ona sigurno ne bi bila s njim, kazao je otac ubijene Anice Ćurić na ponovljenom suđenju Bruni Bajriću

VIDEO

Na ponovljenom suđenju Bruni Bajriću (25), optuženom za ubojstvo tada 22-godišnje Anice Ćurić, na splitskom Županijskom sudu u utorak su ispitani očevi optuženog te nesretne djevojke.

Podsjetimo, Bajrić je koncem 2017. godine osuđen na deset godina zatvora zbog zločina, ubojstva s neizravnom namjerom. Međutim, Vrhovni sud je već u ožujku prošle godine ukinuo presudu Županijskog suda u Splitu, pustio mladića iz pritvora te vratio slučaj u ponovljeni postupak, pred drugim vijećem. Tako nešto je još na objavi presude u Splitu “najavio” Bajrićev branitelj, odvjetnik Željko Gulišija.

Teza obrane je kako je do smrti djevojke došlo nesretnim slučajem.

Dobio je 10 godina za ubojstvo cure, sada ga pustili iz zatvora
Dobio je 10 godina za ubojstvo cure, sada ga pustili iz zatvora

Bili su u romantičnoj vezi, planirali su vjenčanje, a te večeri u studenom 2016. godine, oko 23 sata, nalazili su se u stanu mladićeve obitelji u Slavonskoj ulici. Bili su u njegovoj sobi kada je odjeknuo hitac, nesretna Anica je pogođena u grudni koš. Unatoč tome što su mladić i njegov otac odmah odveli djevojku na Hitnu, nije joj bilo spasa. Bajrić je hitac ispalio iz pištolja mauser werke parabellum, kalibra 9 mm. Bio je uvjeren kako nema metka u cijevi, jer ga je baš taj dan rastavio, očistio i sastavio.

Obojica svjedoka su ostali pri svojim iskazima iz ranijeg postupka.

Otac djevojke: Mislim da je nije namjerno ubio

Petar Ćurić je tako, između ostalog, kazao kako nikad nije vidio naznake da bi veza dvoje mladih bila u problemima, kao niti trunku agresivnosti kod Bruna Bajrića.

- Znao sam za Aničinu vezu s Brunom, nikad nisam primijetio nikakve probleme. Bila je sretna, savjetovao sam joj da sluša srce. Bila je vrlo emotivna, a nikad nisam primijetio nikakve modrice ili ozljede na njoj. Njih dvoje zračili su srećom, a kod tog momka nikad nisam primijetio ni zrnce agresivnosti. Bruno nije dolazio u naš stan jer je naš stav bio da može doći samo kad se odluče oženiti. Anica mi je rekla da Bruno ide u Poljsku na tečaj za zaštitara, da želi raditi u arapskim zemljama kao zaštitar. Htio je biti hranitelj obitelji, osigurati novac za sebe i nju, a u Hrvatskoj kao zaštitar nije mogao zaraditi dovoljno. Mislim da je nije namjerno ubio, nije jednostavno takav tip. A da je bio imalo nasilan, ona sigurno ne bi bila s njim – kazao je djevojčin otac.

Osuđen na 10 godina zatvora: 'Slučajno sam ubio svoju curu'
Osuđen na 10 godina zatvora: 'Slučajno sam ubio svoju curu'

Otac optuženog: To dijete mi je umiralo na rukama

Otac mladića Nikola Bajrić je pak ponovio kako je dotrčao iz susjedne prostorije te kako su odmah djevojku odveli u bolnicu.

- Ja sam te večeri čvrsto spavao kad me probudio tupi udarac. Rekao sam ženi da ide vidjeti u sobu što se dogodilo, a kad sam došao do sobe, vidio sam Anicu kako leži. Nisam znao što se dogodilo, pomislio sam da nije čak epilepsija. Uzeo sam joj glavu u ruke, bila je živa, micala se, teško je disala, a onda se odjednom umirila kao da je zaspala. Odvezli smo je na Hitnu, Bruno je cijelo vrijeme ponavljao da će se ubiti ako ona umre. Jedino nam je bilo bitno spasiti je. Jako mi je žao zbog ovoga, to dijete mi je umiralo na rukama. Sigurno je nije namjerno upucao, a kako se to dogodilo, zna samo on - kazao je Nikola Bajrić.

Suđenje se nastavlja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

UŽIVO Rafalei sletjeli na Pleso, parkirali su u svoje hangare. Kreće svečani program i izjave
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei sletjeli na Pleso, parkirali su u svoje hangare. Kreće svečani program i izjave

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa