Obavijesti

News

Komentari 366

Otac splitskog divljaka: 'Morao sam mu lancima vezati motor'

Otac splitskog divljaka: 'Morao sam mu lancima vezati motor'
2

Razgovarali smo s ocem mladića koji je razljutio javnost svojom bahatom vožnjom po Splitu. Kaže da je sve pokušao, od skrivanja motora do vezanja lancima

VIDEO

Nismo ga još vidjeli. Želimo da mu pritvor služi kao škola. To je pouka, neka vidi da je sam i da mora sam to ispraviti, rekao nam je otac splitskog mladića koji je u samo 24 minute uspio napraviti više od 80 prometnih prekršaja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:42

Adrian (19) trenutačno se nalazi u pritvoru na splitskim Bilicama nakon što su snimke njegova divljanja na motociklu preplavile medije i napokon došle do policije. Oduzet mu je motor kojeg odmilja zove Suzana, a svoju razularenu vožnju objašnjava ovako: “Gdje je riskantno, poštujem prometna pravila, ali ne na legalan način, nego na način koji je u mojoj glavi”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Javnost je ostala zgrožena njegovim bahatim ponašanjem i riskiranjem ne samo svog, nego i života ostalih sudionika u prometu. Prolazio je kroz crveno, vozio je po nogostupu, prelazio preko pune crte, vozio debelo iznad dopuštene granice, oduzimao je prednost, u blizini škole jurio je 150 na sat... Razgovarali smo s njegovim ocem kako bismo doznali odakle jedva punoljetnom mladiću takav sklop u glavi. 

Divljak u Splitu zaradio milijun kuna kazni u samo 24 minute...
Divljak u Splitu zaradio milijun kuna kazni u samo 24 minute...

'Vezali bismo ga lancima'

- Apsolutno ne odobravam njegovo ponašanje. Ja i supruga smo deset puta, i više od toga, pokušavali to promijeniti. Oduzimali smo mu motor više od deset puta, vezali bismo ga lancima. On bi otvorio katanac, skinuo bi lance, sve bi uspio otvoriti. Na internetu bi vidio kako se katanac otvara žicom. Znali bismo odvesti motor na drugi kraj grada, u neku drugu garažu. Ostavili bismo ga u garaži od City Centra, a on bi ga svejedno našao - kaže nam Adrianov otac.

Zašto se niste riješili motocikla? Zašto ga niste prodali?

- Ma jesmo! Prodavali smo već više puta. Prodali bismo jedan motocikl, a on bi odmah kupio drugog - odgovara.

Odakle mu novac?

- On vam preko ljeta razvozi. Iz disko klubova noću razvozi pijanu omladinu i tako zaradi novce. Čime ih razvozi? S BMW-om - objašnjava nam otac.

U redu, odakle mu onda novac za BMW?

- On je sam sebi sve kupovao još otkad ima 14 godina. Kupio bi auto, pa bi ga onda prodao, pa nadodavao... - pokušava razjasniti otac.

Čekajte, kako mladić od 14 godina može kupovati takve stvari?

- Ma to je loše društvo, on i prijatelji su kupovali zajedno. Vozili bi se po trkaćim pistama. On je u tom sportu i u tim događanjima, oduvijek je u tome. Stalno je mijenjao aute i motore. Bavio se time bez da nas pita. A i taj motor ne košta 15 tisuća eura, kako se pisalo. Kupio ga je od jednog mehaničara, bio je neispravan. Takav motor možete kupiti za tisuću eura. On ga je rastavljao, popravljao i sređivao dok ga nije doveo u stanje kakvo je sada. Kupio bi aute na otpadu pa ih dovodio u stanje da ih se može voziti. Cijele noći bi popravljao, bojio i sređivao te bi ih onda prodao i kupio malo bolji model. Mi bismo mu malo pomogli vezano za osiguranje i registraciju. Ali ne slažemo se s tim njegovim hobijem -. kaže otac. 

'Neka djeca se ne mogu odgojiti'

Ako se ne slažete s tim, zašto ga niste spriječili? Zar niste mogli ništa poduzeti?

- Sve smo pokušali. Neka djeca se mogu odgojiti, a neka ne mogu. Neka se jednostavno rode tvrdoglava i ambiciozna te se žele po svaku cijenu baviti time, ali roditelji nemaju moć. Nemaju moć zabraniti mu, ali mogu ga usmjeriti. Zabraniti neke stvari je izvan naše moći - kaže otac.

- On je za auto zaradio godinama štedeći i razvozeći. Niti puši, niti pije, niti se drogira. Studira arhitekturu i dao je sve ispite. Ovo traje već pet, šest godina. Kupio je motocikl od 125 kubika sa 16 godina i od tada se borimo s njim. Ima sve dozvole, mi smo to financirali jer nismo htjeli da se nešto desi. Dok je bio maloljetnik, noćima nismo spavali, ali sad kad je punoljetan, mora odgovarati za svoja djela - kaže nam Adrianov otac. Otkrio nam je i kako je reagirao na odluku suda o zadržavanju u pritvoru.

- Stopostotno se slažem jer to mu je spasilo život. Ovo je prešlo svaku mjeru. Sudac ga je stavio u zatvor i to podržavamo. Još nemamo plan što učiniti kad izađe. Podržavamo da se motocikl trajno zaplijeni. Ne želimo platiti sve te kazne, on će ih platiti ili će odležati u zatvoru - kaže otac. 

U zatvor će na 13 dana, a žele mu trajno oduzeti i 'Suzanu'
U zatvor će na 13 dana, a žele mu trajno oduzeti i 'Suzanu'

Još nije posjetio sina iza rešetaka.

- Nismo ga još vidjeli, nemamo pravo pristupa. Odnijeli smo mu odjeću, uplatili novac da kupi četkicu. Posjetit ćemo ga, ali ne znamo još kad. Nećemo ga ni tješiti, mora sam u svojoj glavi sve skužiti. Ne može sad doći doma i misliti da je sve OK. Tek je ušao, neka ga tamo i neka leži te razmišlja bez telefona, cure, roditelja... Neka razmišlja kako će se ponašati kad izađe. Kao odrasla osoba ili kao dijete - rekao nam je otac.

POGLEDAJTE CIJELU SNIMKU DIVLJANJA

Pokretanje videa...

24:48
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 366
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina