Obavijesti

News

Komentari 114

Otac žrtve (6) izrazio sućut i obitelji ubojice Adama Lanze

Otac žrtve (6) izrazio sućut i obitelji ubojice Adama Lanze
13

Newtown: Otac Emilie Parker tijekom dirljivog govora jedva je susprezao suze. Slomljeni otac izrazio je sućut ocu i bratu ubojice koji je presudio sebi i još 27 ljudi

VIDEO

Dva dana nakon masakra u školi u Connecticutu u medijima se pojavljuju najnoviji detalji stravičnog pokolja. Američki mediji objavili su imena 20-ero djece koju je u petak u osnovnoj školi Sandy Hook ubio Adam Lanza (20). Poremećeni mladić ubio je 12 djevojčica i osmero dječaka:

Charlotte Bacon (6),  Daniel Barden (7), Rachel Davino (29), Olivia Engel (6), Josephine Gay (7), Ana M. Marquez-Greene (6), Dylan Hockley (6), Dawn Hochsprung (47), Madeleine F. Hsu (6), Catherine V. Hubbard (6), Chase Kowalski (7), Nancy Lanza (52), Jesse Lewis (6), James Mattioli (6), Grace McDonnell (7), Anne Marie Murphy (52), Emilie Parker (6), Jack Pinto (6), Noah Pozner (6), Caroline Previdi (6), Jessica Rekos (6), Avielle Richman (6), Lauren Rousseau (30), Mary Sherlach (56), Victoria Soto (27), Benjamin Wheeler (6) i Allison N. Wyatt (6)

Otac djevojčice Emilie Parker govorio je na emotivnoj konferenciji za novinare u subotu, prisjećajući se svoje 6-godišnje djevojčice, najstarije od tri kćeri. Tijekom dirljivog govora jedva je susprezao suze. Izrazio je sućut obitelji ubojice i zahvalio prijateljima na podršci. 

Prijatelji obitelji Parker otvorili su stranicu na Facebooku kako bi odali počast Emily i počeli prikupljati novac za fond sjećanja, piše Daily Mail

U pucnjavi je ubijen i Noah Pozner (6), a misu za njega i ostale žrtve vodio je rabin Shaul Praver koji je rekao kako je dječak ubijen stilom egzekucije. Rabin je na misi rekao kako će zajednica pokušati utješiti majku dječaka, kojeg će pokopati u nedjelju. 

Ubijena djevojčica Ana Marquez-Greene (6) školu Sandy Hook počela je pohađati ove godine nakon što se njezina obitelj u lipnju preselila u Newtown. Njezin otac, kanadski jazz glazbenik Jimmy Greene za MailOnline rekao je kako ne može riječima opisati gubitak svoje kćeri. Pokrenuo je stranicu na Facebooku gdje je zamolio da ljudi mole za njegovu obitelj.

- Koliko god nam je potrebna ovdje i nedostaje meni, majci i bratu, Ana će biti raju. Volim te, draga djevojčice - napisao je. 

Otac dječaka Jesseja Lewisa (6) rekao je kako je tog petka, kao i svakog dana, odveo sina u školu i planirao s njime raditi kućice od medenjaka, što im je bila tradicija. 

Roditelji ubijene Grace McDonnell (6) žive samo jednu ulicu dalje od doma ubojice Adama Lanze.

Ubojica je bio u školi i dan prije masakra

Mediji pišu kako je ubojica Adam Lanza školu Sandy Hook posjetio i dan prije napada te se posvađao s četvero djelatnika škole. Troje od njih je sljedećeg dana ubio.

Mnogi su u subotu pred školom u Newtownu ostavljali  medvjediće, cvijeće i palili svijeće za žrtve. Newtown u Connecticutu nedavno je proglašen petim najsigurnijim gradićem u SAD-u. 

Obama će se susresti s obiteljima žrtava

Američki predsjednik Barack Obama u nedjelju će otputovati u Newtown kako bi se susreo s obiteljima žrtava krvavog napada. Prisustvovat će na bdijenju za žrtve, prenosi CBS. Iz Bijele kuće objavili su kako će se na bdijenju obratiti naciji. Obama je u subotu na radijskom obraćanju Amerikance pozvao na solidarnost. Poručio je da politika u ovom masakru treba odstupiti te se treba poduzeti djelotvorna akcija kako bi se spriječilo ponavljanje ovakvih tragedija. Ipak, nije spomenuo potrebu za boljom kontrolom naoružanja u SAD-u. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije
Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini
POGLEDAJTE VIDEO

Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini

Velika peraja kod Mljeta prestrašila je ribare. Odmah su pomislili da se u Jadranu kupa velika bijela psina, ali stručnjak je zaključio da ipak nije ta vrsta u pitanju.