Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Oteo žene i dijete, pucao je iz puške, a odveli su ga bez lisica

POHOD U PETRINJI: Darko Kobula u utorak je ušao u kafić, uzeo pivo i pustio glazbu. Jedan je metak mladiću prošao kroz traperice. Nakon toga je na šanku uzeo pivo i pustio glazbu

Foto: Pixsell
41 komentara

Stani, stani, derao se u utorak vidno pijani Darko Kobula (48) u mjestu Gora kraj Petrinje s uperenim kalašnjikovom u vozačicu (44). Ušao je u auto i samo joj je naredio: “Vozi u Petrinju”!

U automobilu su bili njezina kći (11) i prijateljica (20).

Uplašena žena ga je bez riječi odvezla do grada, gdje je izašao te otišao do Ulice Matije Gupca i kafića Miljenko.

- U kafiću nas je u to vrijeme bilo osam. Vidjeli smo ga kako stoji preko puta ceste. Sagnuo se i iz torbe izvadio automatsku pušku. Povikao sam: ‘Bježite, ima pušku!’. Repetirao ju je i počeo pucati. Nije istina da je pucao u zrak, kako je rekla policija, pucao je prema nama, prema meni, mojoj supruzi i mojim gostima - još pod dojmom ispričao nam je vlasnik kafića Tomislav Rašić (37). Dvije žene su se zaključale u WC, a ostali su krenuli prema stražnjem izlazu.

- Ne znam koliko je rafala ispalio, ali prava je sreća da nitko nije stradao. Jednom dečku je metak prošao kroz traperice, umalo ga je pogodio u nogu. Mi smo istrčali, ja sam stao iza bijelih vrata i gledao ima li gdje kakva lopata ili nešto da ga time udarim - kaže Rašić.

Dodaje da je muškarac, kojeg poznaje od ranije, nakon što su oni pobjegli, došao do šanka, uzeo si pivo i pustio muziku po svojem izboru.

Sandra Škrinjar, koju je javnost upoznala u emisiji “Ljubav je na selu”, također se našla u kafiću te je bježala pred kišom metaka.

- Ja i još dvoje ljudi bježali smo te se sakrili u grmlje. Putem sam izgubila jednu tenisicu. Čekali smo u grmlju sve dok jedan čovjek nije došao do nas i rekao nam da je sve gotovo - rekla je šokirana Sandra, koja po potrebi pomaže u kafiću.

Darka su priveli policajci. U krvi je imao 1,54 promila alkohola.

Zatražen istražni zatvor 

Nakon ispitivanja u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Sisku, osumnjičenog pucača doveli su pred suca istrage. Neobično je bilo što mu policajci, koji su ga doveli do suda, nisu na ruke tada stavili lisice iako je samo dan ranije pucao iz kalašnjikova. Prema zadnjim informacijama, policija i tužiteljstvo ga sumnjiče za prijetnje, nedozvoljeno posjedovanje oružja i dovođenje u opasnost ljudskih života i imovine. Za njega su tražili istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i ponavljanje zločina. 

Osumnjičeni Darko inače je iz okolice Zaprešića. U Petrinji je imao prijavljeno boravište. Njegovi poznanici i obitelj prijavili su 1. ožujka ove godine da je nestao. Nije se javljao na mobitel, a koliko su znali otišao je za Zagreb. Na sebi je tada imao crnu vestu, crnu jaknu duksu, crne hlače s džepovima na nogavicama, a na nogama je imao smeđe čizme. Policajci su ga uspjeli pronaći 10 dana kasnije na području glavnog grada.

Možda vas zanima i ovo:
Message